Han er Danmarks hemmelige stjerne

Hele nationen taler om Højbjergs skade - men det er en helt anden spiller, tjekkerne helst ville have undgået at møde onsdag aften

Viktor Fischer, Jess Thorup og Alexander Scholtz på pressemødet. Tjekkerne frygter Viktor Fischer mere end Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer, Jess Thorup og Alexander Scholtz på pressemødet. Tjekkerne frygter Viktor Fischer mere end Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Mens Danmark er ved at brænde sammen i Pierre-Emile Højbjerg-feber, lusker en af U21-landsholdets allerstørste profiler rundt i ubemærkethed i EM-lejren.

Viktor Fischer var en oplevelse, da han kom på banen mod Montenegro. Han scorede iskoldt på det straffespark, som Lars Jacobsen fremtvang. Og han viste smagsprøver på det antrit og de driblinger, som Danmark stort set kun fik hilst kortvarigt på, inden han rev sin lårmuskel over i kamp for Ajax i starten af sidste år.

Men hvor Pierre-Emile Højbjergs skade fylder meget i danskernes bevidsthed op mod EM-slutrunden, så er det Ajax-fløjens klarmelding, der betyder noget hos aftenens modstander, Tjekkiet.

Pavel Nedved anser Danmark som en af outsiderne til EM-titlen. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Juve-legende tror på Danmarks drenge

- Danmark har mange stærke spillere, men jeg ser Jannik Vestergaard og Viktor Fischer som de største profiler, sagde anfører Jakub Brabec fra Sparta Prag. Og landstræner Jakub Dovalil hev også de samme to navne op af hatten og forhøjede med Yussuf Poulsen.

Noget af et skulderklap til Viktor Fischer, der kæmpede sig tilbage i Ajax’ trup mod afslutningen af sæsonen og scorede tre mål i de sidste to kampe.

Og Viktor Fischer kredser rundt som en løve i et bur. Kortfattede svar, nærmest demonstrativt korte på det afsluttende pressemøde i går. Som om han helt bevidst trak sig ind i skyggen og nød rollen som den oversete stjerne. Og når han velvilligt gav Alexander Scholz taletid først, så virkede det nærmest forceret ydmygt.

Tjekkerne fremhæver dig, når de nævner de spillere, de har fokus på fra Danmark. Har vi overset noget?

- Den danske presse har ikke overset noget som helst, men den skriver bare kun, hvad der sker lige nu og her. Jeg tror bare, der er nogle, der har set mere end det, konstaterer Viktor Fischer, da Ekstra Bladet nævner værternes observation.

Doktor Müller-Wohlfahrt er manden, der får Pierre-Emile Højbjerg klar til U21 (Foto: AP) U21EM Han reddede Højbjergs EM

- Det er bare oplagt, at der er nogle ting, der sker lige nu og her, der bliver gjort til noget stort, og det taler til Pierres fordel lige nu. Og Pierre er en rigtig, rigtig god spiller, så det er forståeligt.

- Men det fortæller bare lidt om, hvordan det ser ud i udlandet, og hvordan det foregår i Danmark lige nu, siger Viktor Fischer, der ligner en spiller der vil elske at stjæle al opmærksomheden fra holdkammeraterne ved at afgøre åbningskampen mod Tjekkiet.

Pierre-Emile Højbjerg trænede kun kortvarigt med tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Stadig uvished om Højbjerg

- Jeg er med for at bidrage til Danmark og forhåbentlig gøre holdet stærkere. Og så handler det også om at få spillet noget fodbold. Jeg har simpelt hen ikke fået spillet nok de seneste 14 måneder.

- Og der kan jeg ikke få kampe nok for at komme hurtigere tilbage i form og for at nå det topniveau, der gør, at den internationale presse - blandt andet - snakker om mig, siger han.

2 kommentarer
Vis kommentarer