Han er svenskernes 'Lord' – og de elsker ham

U21-angriberen John Guidetti minder på mange måder om Nicklas Bendtner, men den 23-årige svensker har alligevel sin egen karismatiske stil, som er elsket af den blå-gule befolkning

Guidetti er i fokus op til opgøret mod Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Guidetti er i fokus op til opgøret mod Danmark. (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet) John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti.

Der er ikke nogen tvivl om, at John Guidetti er unik. Ikke udelukkende på grund af hans usandsynlige mange mellemnavne – nej, John Guidetti er noget helt for sig selv. Og svenskerne elsker ham for det.

På mange måde minder han om en ung Nicklas Bendtner – selvbevidst, højtråbende, egocentrisk. Men den 23-årige angriber er unik, da han samtidig formår at være inkluderende og en holdspiller med stort H. Det forklarer den svenske sportsjournalist Erik Niva fra Aftonbladet.

- Der er en del ligheder mellem Bendtner og Guidetti. Han snakker også meget om sig selv og sine evner, men han bliver stadig set på som den kollektive type. Og derfor elsker alle ham. Flere af de unge på holdet er vokset op med at se op til ham. FCK’s Ludwig Augustinsson spillede i samme svenske klub som Guidetti, da de var små, og Augustinsson har stadig den to år ældre Guidetti som sin rollemodel. Det er dét, han kan. En speciel person, siger Niva.

Domenico Berardi løber rundt på højrekanten i upåagtede Sassuolo med et prisskilt på 100 millioner kroner. Foto: AP/Marco Vasini Sport og Spil De nye stjerner: 7 supertalenter fra U/21-EM

Han forklarer endvidere, at svenskernes store kærlighed til Guidetti også skyldes, at han holder sig væk fra de store skandaler i privatlivet – i modsætning til Bendtner. Tværtimod kommer den nu tidligere Manchester City-spiller tit i fokus for positive ting uden for banen.

Senest fik en 8-årig dreng én på opleveren på grund af angriberen. Drengen havde spottet Guidetti i Stockholm og spurgte den store stjerne, om de ikke skulle trille bold i gården. Guidetti sagde først nej, da han gerne ville se Champions League-finalen – men efter kampen ville han stå klar på banen tæt på drengens hjem. Og Guidetti holdt sit ord.

- Den historie viser præcis, hvor ekstraordinær han er. Han går sine egne vegne – men på den gode måde. Derfor ønsker svenskerne, at han skal få succes. Og er der en, der har X-factor og kan slå danskerne ud lørdag aften i Prag, så er det ham. Det er hans tur, siger Niva.

John Guidetti tager sig tid til sine helt unge fans (Foto: Zeus) Intl. fodbold Stjernen holdt sit løfte til otteårig - midt om natten

Guidetti har haft en turbulent karriere indtil nu. Han tog til Manchester City som 16-årig, fik stor succes som udlejet i hollandske Feyenoord med 20 kasser i 23 kampe - og oplevede derefter en kæmpe nedtur, da han efterfølgende var ude i to år med skader og en virusinfektion, der kortvarigt gjorde ham følelsesløs i højre ben.

Nu er han tilbage mod sit gamle jeg – dét store talent, som blev sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic, da angriberen med de lyse lokker stemplede ind i svensk fodbold. Men hovedpersonen selv fastholder, at han er sin egen.

- Jeg vil helst ikke sammenlignes med nogen for at være helt ærlig – heller ikke Bendtner. Han er en dygtig fodboldspiller, men jeg kender ikke meget til ham udover det. Jeg forsøger at være mig selv, og det har jeg gjort fra dag et, understregede han til fredagens pressemøde.

Men kunne det ikke være fedt at blive kaldt ’Lord Guidetti’?

- Haha, jo, så skulle jeg helt sikkert bytte mit Twitter-navn om til det, svarede Guidetti kækt tilbage med henvisning til Nicklas Bendtners meget velkendte øgenavn.

5 kommentarer
Vis kommentarer