Han reddede Højbjergs EM

Den omstridte tyske læge Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt stod bag lyntjekket af U21-playmakeren

Doktor Müller-Wohlfahrt er manden, der får Pierre-Emile Højbjerg klar til U21 (Foto: AP)
Doktor Müller-Wohlfahrt er manden, der får Pierre-Emile Højbjerg klar til U21 (Foto: AP)

PRAG (Ekstra Bladet): Fem dage før Danmark spiller nøglekampen ved U21 EM mod Tyskland, fik vi en kæmpe hånd ’von unserem Freund aus dem Süden.’

Det var nemlig den omstridte tyske doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, der i løbet af i går fik så meget styr på nøgle-talentet Pierre-Emile Højbjerg, at han i aftes kunne lande i lufthavnen Ruzyne uden for Prag med jubelmeldingen. KAMPKLAR!

Klokken 19.57 i aftes traskede danskeren fra Bayern München ind i ankomsthallen. Et stille smil og et knus til pressechef Pia Schou og så hastede U21-playmakeren mod den ventende bil.

- Der var lidt med knæet og musklen omkring.

- Men ikke noget alarmerende?

- Nej, jeg har haft de bedste folk til at se på det, og det var rigtigt positivt

- Så du er klar til at spille onsdag?

- Ja, sagde Pierre-Emile Højbjerg og bekræftede samtidig, at hans lyntur til München havde drejet sig om et besøg ved Müller-Wohlfahrt. Så steg ind i den ventende bil, der pronto satte kurs mod spillerhotellet Courtyard Mariott.

Ekstra Bladet tog imod Pierre-Emile Højbjerg i Vaclav Havel Airport og fik den glædelige melding. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Yes – derfor er Højbjergs klarmelding så vigtig

Umiddelbart virkede det ualmindeligt forceret, at den danske nøglespiller ikke bare fik et par minutter til at forklare omstændighederne ved sin skade.

En skade så bekymrende, at Pierre-Emile Højbjerg efter ankomsten til Prag søndag eftermiddag bare fik en time sammen med U21-truppen og en halv inaktiv time på træningsbanen i Zizkov, inden han forlod de ramponerede rammer med sine neongule fodboldstøvler i hånden.

På det tidspunkt vidste kun kredsen omkring U21-landstræner Jess Thorup at kursen var sat mod München.

Men som pressechef Pia Schou forklarede inden Pierre-Emile Højbjerg landede i Prag igen, så insisterede U21-læge Jesper Petersen på, at Pierre-Emile Højbjerg kom hurtigst muligt tilbage til landsholdets hotel for at fastlægge det videre forløb op mod åbningskampen mod Tjekkiet, der spilles i morgen aften.

Pierre-Emile Højbjerg er grundet sine glædestårer blevet det helt store samtaleemne i kølvandet på den danske triumf over Serbien. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Pierre-Emile indrømmer: Det var pinligt

Pierrre-Emile Højbjerg ankommer til Prag fra behandling i München (Foto: Lars Poulsen)
Pierrre-Emile Højbjerg ankommer til Prag fra behandling i München (Foto: Lars Poulsen)
 

Genoptræningen startede så med en frisk kapgang gennem ankomsthallen i terminal 2.

Det bliver et kapløb mod tiden for at få Pierre-Emile Højbjerg helt i gear. Men Müller-Wohlfahrts magiske fingre har tidligere udført mirakler. Således takkede Usain Bolt den tyske læge for sin 100 meter triumf i OL-finalen 2012.

Men doktor Müller-Wohlfahrt er også omstridt grundet sine alternative behandlingsmetoder, der har omfattet brug af moderkage og dyreblod.

- Pierre er nede og få noget af det allerbedste behandling i hele verden. Det kan jeg selv skrive under på. Hvis der er nogle, der kan få ham klar til den her slutrunde, så er det der, hvor han er, konstaterede midtbane-kollega Lasse Vigen Christensen.

Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt var også dybt involveret i behandlingen af Fulham-spillerens lårskade, og dermed kan Danmark ironisk nok på nuværende tidspunkt skrive to takkekort til den tyske læge.

Tidligere på året sparkede Bayern-manager Pep Guardiola den tyske læge ud af Bayern München efter sæsonen var endt i et skadesmareridt, hvor den tyske storklub måtte stille stærkt decimeret op i Champions League-semifinalerne mod Barcelona.

Frygt for lynnedslag betød, at U21-landsholdet måtte afbryde første træning i Prag. (Arkivfoto: Lars Poulsen) U21EM U21-talenterne fik tordnende velkomst

Det betyder, at Müller-Wohlfahrt at persona non grata i den tyske storklub, men hans relationer til spillerne i klubben er stadig så gode, at de har lov til at benytte tyskeren.

Og det reddede i første omgang emotionelle Pierre-Emile Højbjerg fra at skulle græde over en knust drøm om U21 EM.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for den tyske læge. Se, hvordan Pepe Guardiola i sidste sæson hånede den tidligere Bayern München-læge.

 

24 kommentarer
Vis kommentarer