Han reddede U21 fra fiasko: Fattede ikke bænken

Skade til Frederik Sørensen blev held i uheld, da afløseren overstrålede alle i Danmarks åbningskamp ved U21 EM

Stor kamp af Lasse Vigen (Foto: Lars Poulsen)
Stor kamp af Lasse Vigen (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Lasse Vigen Christensen var om nogen spilleren, der var omdrejningspunktet i U21-landsholdet kvalifikation til EM. Ti kampe undervejs - og topscorer.

Det til trods, så havde landstræner Jess Thorup fravalgt den målfarlige Fulham-spiller, da Danmark åbnede EM mod værterne Tjekkiet.

En overraskende beslutning. En forkert beslutning.

U21EM Efter dansk comeback-sejr: Se hvem der strålede og skuffede

Kampen i sig selv gav beviset. For der skulle en skade til forsvarsspilleren Frederik Sørensen efter en halv time til, før Lasse Vigen Christensen kom på banen. Og selv om Danmark kom bagud kort tid efter, så faldt Lasse Vigen Christensens indskiftning sammen med, at Danmark stille og sikkert rejste sig.

Lasse Vigen Christensen blev vurderet som bedste dansker af Ekstra Bladet. Og da han efter kampen gjorde status over Danmarks vellykkede comeback, så havde den stærke midtbane-spiller svært ved at lægge skuffelsen over reserve-tjansen bag sig.

- Først og fremmest giver det her tre point, og vi undviger en bananskræl. Det vidner om, hvor stærkt det her hold er - også mentalt. Vindermentaliteten er uforlignelig, konstaterede han i første omgang og blev så spurgt til sin degradering til bænken.

- Øøøh... jeg var selvfølgelig skuffet over at starte ude... jeg har spillet rigtig mange kampe, og Jess ved, hvad jeg står for. Jeg har ikke som sådan fået nogen grund, men det behøver jeg heller ikke. Det eneste, jeg kan gøre, når jeg starter på bænken, er at komme ind og hjælpe holdet mod tre point. Jeg foretrækker at snakke med fødderne..., smilede han.

U21-landsholdet i højt humør. NU gælder det EM (Foto: Lars Poulsen) U21EM Gyldent talentkuld: Så vigtig er hver enkelt for EM-succes

- Vi vinder, og det er det, der betyder noget for mig. Jeg er en holdspiller først og fremmest, og det kan ind imellem gå ud over mine egne præstationer. Jeg havde gode muligheder for at rykke med frem i dag, men min rolle var en lidt anden, end den plejer, så det holdt jeg mig til.

- Jeg er en holdspiller, og jeg ofrer gerne min egen præstation for holdet - og det er dejligt, når det ind imellem bliver belønnet. Og det følte jeg, det blev, sagde Lasse Vigen Christensen, som efterhånden fik snakket sig varm.

- Hvordan har du det med at starte ude og så komme ind og faktisk være katalysator for holdets comeback?

- Det er et svært emne for mig at udtale mig om. Jeg kender jo ikke, hvilke overvejelser Jess Thorup havde gjort sig med den startopstilling. Men jeg ved, hvad jeg står for, og jeg ved at på et hold, der rigtig, rigtig gerne vil vinde noget i en turnering, så vil jeg kunne bringe noget til ethvert hold. Men jeg er den forkerte at spørge om, hvorfor jeg starter ude, sagde han og tilføjede:

Pione Sisto jubler med Chr. Nørgaard og Yussuf Poulsen efter kampen. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Så hærger den danske ungdom Prag igen!

- I første omgang er jeg skuffet over, at landstræneren oplever et dilemma omkring det, at jeg skal starte. Men det er ikke første gang, at trænere har tvivlet på, om de har brug for mig til at vinde fodboldkampe, og det bliver heller ikke sidste gang. Så det er selvfølgelig en stor tilfredsstillelse, at jeg kan komme ind og hjælpe holdet frem til en sejr, sagde han.

- Men det er klart, at jeg er skuffet over hele situationen, for jeg synes ikke rigtig, at jeg har noget at bevise. Men der kommer altid en ny kamp og en ny mulighed for at bevise sig... og i dag vandt vi, og jeg var med til at vende det.

- Det skal ikke forstås sådan, at jeg synes, at jeg fortjener at spille mere end andre... men når jeg bliver fravalgt, så skal jeg da være skuffet, slog Lasse Vigen Christensen fast.

19 kommentarer
Vis kommentarer