Her er den danske EM-trup: To kæmpe stjerner udeladt

Jacob Bruun Larsen vendte hjem til Hornbæk, hvor U 21 truppen til EM blev udtaget – her var hverken Andreas Christensen eller Kasper Dolberg

Andreas Christensen er ikke udtaget til U21-EM, og det hænger sammen, at han kan blive aktuel for A-landsholdet. Det samme gør sig gældende for Kasper Dolberg. Foto: Lars Poulsen
Andreas Christensen er ikke udtaget til U21-EM, og det hænger sammen, at han kan blive aktuel for A-landsholdet. Det samme gør sig gældende for Kasper Dolberg. Foto: Lars Poulsen

HORNBÆK (Ekstra Bladet): I idylliske omgivelser i Hornbæk Idræts Forening udtog U-21 landstræner Niels Frederiksen sin udvidede trup frem mod EM-slutrunden i Italien, hvor Danmark skal møde Tyskland, Serbien og Østrig.

Serie 3 klubben Hornbæk var specielt udvalgt, fordi to af U21-truppens spillere – Victor Nelsson og Jacob Bruun Larsen – er opvokset i netop Hornbæk, hvor de har spillet sammen i de tidlige ungdomsår, da de tilmed er samme årgang.

Udtagelsen skete faktisk i de lokaler, hvor Dortmund-spilleren Jacob Bruun Larsen for nogle år siden fejrede sin konfirmation.

Nu fejrer han EM-udtagelsen og en stor sæson med Dortmund, hvor han dog haltede lidt bagefter i foråret, fordi han startede året med en skade.

- Det er fantastisk at vende hjem til de her omgivelser igen. Jeg har brugt rigtig mange timer på de her baner, smiler Jacob Bruun Larsen, der trådte sine første barnesko i den lokale klub, inden han som 11-årig skiftede til Lyngby.

Nu optræder han på den helt store scene i Bundesligaen og kan se frem til en EM-slutrunde om få uger i Italien.

-  Vi er mange forskellige spillere, men med et godt kendskab til hinanden. Sammenholdet er stærkt her i truppen, mener Jacob Bruun Larsen.

Niels Frederiksen udtog 26 spillere, der 7. juni bliver skåret ned til de 23 som skal repræsentere Danmark ved EM-slutrunden.

Jacob Bruun fik scoret sit første CL-mål i denne sæson, og nu har Dortmund-profilen fundet vej til den danske EM-truip.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jacob Bruun fik scoret sit første CL-mål i denne sæson, og nu har Dortmund-profilen fundet vej til den danske EM-truip. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

To stjerner droppet
I den trup er hverken Andreas Christensen eller Kasper Dolberg. Andreas Christensen har slet ikke været en del af truppen i kvalifikationens, mens Dolberg kun har været med i én kamp.

- Der er stor sandsynlig for, at Andreas Christensen og Kasper Dolberg bliver udtaget til A-holdet onsdag. Det ville betyde, at de først ville komme ind i vores trup tre dage før den første kamp.

- Jeg har overvejet det meget, men mener, at det er den rigtige beslutning, at de ikke er med, siger landstræner Niels Frederiksen.

Han samler sine spillere i Skodsborg 3. juni, hvor holdet har en træningslejr frem til 7. juni. Siden spilles en træningskamp mod Kroatien, inden EM starter.

- Jonas Wind har imponeret mig her i foråret. Han kom først med hos os i marts, men har gjort et virkelig godt indtryk, ligesom jeg synes Anders Dreyer har leveret fine præstationer i St. Mirren, forklarer Niels Frederiksen.

 

Bekymret for formen
Landstræneren erkender, han er lidt bekymret for formen hos flere af spillerne, der ikke har spillet meget de seneste måneder.

Joachim Andersen har været småskadet og ikke spillet så meget den seneste måned. Marcus Ingvartsen har i år kun spillet, hvad der svarer til i omegnen af to fodboldkampe hos de belgiske mestre fra Genk.

Mikkel Duelund fik en ankelskade  i slutningen af sidste år. Han er netop vendt tilbage, men har kun spillet ét minut på klubbens bedste mandskab i år.

Derudover har Philip Billing ikke optrådt ét eneste minut for Huddersfield siden 16. marts. Læg dertil, at  holdets anfører Mathias Jensen blot spillet seks minutters fodbold de seneste to måneder.

- Selvfølgelig er det ikke optimalt med dem, der ikke har spillet særlig meget. Vi må se dem an i træningslejren for at få et billede af, hvordan de står. Mange af dem har gjort rigtig meget ekstra, fordi de gerne ville med til EM-slutrunden, forklarer Niels Frederiksen, der stopper som landstræner efter slutrunden.

- Jeg vil ikke deltage i spekulationerne om, hvad jeg skal lave. Min plan er at fortsætte med at være træner, siger træneren, der på det seneste har været sat i forbindelse med det ledige trænerjob i Brøndby

7. juni bliver de 26 spillere skåret ned til 23, som vil udgøre EM-truppen.

Danmark spiller tre kampe ved EM, hvor holdet møder Tyskland, Serbien og Østrig.

Her er de 26 navne:

Joachim Andersen stiller op for U21-landsholdet til EM. Foto: Tariq Mikel Khan Fodbold U21-stjerner giver boost før EM-slutrunde

Henrikh Mkhitaryan bliver hjemme, når Arsenal skal forsøge at vinde Europa League-trofæet og en vigtig plads i næste sæsons Champions League. Foto: AP Arsenal Skandale skæmmer stor finale: Arsenal-stjerne må blive hjemme

Roskilde-spillerne er blevet afkrævet oplysninger om deres spillekonti. Spillerforeningen mener ikke, at de skal udlevere informationen, da der ifølge direktør Mads Øland ikke er en sag. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Ny tvist i dansk skandale: Kræver adgang til alle konti

26 kommentarer
Vis kommentarer