Her er U21-drengenes favorit-modstander

I aften afgøres det, hvem Danmark skal møde i EM-semifinalen

PRAG (Ekstra Bladet): Danmark i en EM-semifinale. Godt nok for U21-spillere. Men det er stadig en kæmpe-bedrift, som fortjener at blive nævnt - i det mindste i en indskudt sætning sammen med a-landsholdets største bedrifter.

Og det kan blive endnu større. Forude venter en semifinale på lørdag i Prag. Modstanderen findes først i aften, hvor gruppe B afgøres. Alle udfald er i spil, men vurderet på udsagnene fra de spillere, som Ekstra Bladet har spurgt, så er favoritmodstanderen Sverige, men Portugal er værst.

- Nu er vi blandt de fire bedste her. Det er svært at forvente mere fra et dansk U21-landshold, når modstanderen sandsynligvis kommer til at hedde England eller Italien i semifinalen. Så mødes Tyskland og Portugal højst sandsynligt i den anden semifinale, siger Viktor Fischer.

- Så er det svært at forvente meget mere. Men lad os nu komme i den rolle som underdog, og så ser vi, om vi ikke kan gøre noget på en god dag. For vi har niveauet til at spille op med alle de hold, der er tilbage, mener han.

Jannik Vestergaard og holdkammeraternes succes ved EM betyder, at et dansk hold skal spille ved OL i perioden 5.-21. august næste år i Brasilien. Det giver store problemer i forhold til planlægningen af turneringen. (Foto: Lars Poulsen). U21EM U21-succes: Plads ved OL giver turnerings-kaos

- Vi vil gerne møde svenskerne. Det er et dejligt derby, et dejligt rivaliserende opgør, siger Pierre-Emile Højbjerg til DR Sporten.

- Jeg tror, at alle holdene vil vi kunne bide skeer med. Men som jeg ser det, er Portugal de stærkeste. Italien og Sverige kender vi, og dem vil jeg ikke være ked af at møde. England har vi ikke spillet mod på det her niveau, men vi har mødt dem i andre sammenhæng, og vi ved, de altid er stærke og har mange spillere at vælge mellem, siger Lasse Vigen Christensen.

- Jeg har ikke nogen præferencer. Jeg kender ikke de andre hold godt nok til at foretrække det ene hold over det andet. Uanset hvem vi trækker, så bliver det en stor udfordring, og så må vi bare være så kyniske, som vi var mod Serbien, siger anfører Jannik Vestergaard.

U21EM U21-optur: Kan talenterne løfte A-landsholdet?

- Jeg glæder mig bare til at få sat navn på modstanderen, så vi kan komme i gang med vores analyse, siger landstræner Jess Thorup som dog ikke umiddelbart frygter nogen.

- Når jeg tænker på de kampe, vi har spillet mod dem, så var Italien rigtig gode, som vi dog slog. Men der var nogle rigtig store individuelle præstationer der fra Jores Okore og Jakob Busk - et godt mål fra Nicolai Brock-Madsen, men der var vi pressede i perioder. Portugal er et fantastisk hold med mange individualister. Vi er okay med i kampen mod dem, men igen har Jakob Busk et par gode redninger, der gør, at vi får 0-0.

- Svenskerne er svære at vurdere, fordi vi spiller 75 minutter ti mand mod 11, men vi spiller trods undertal pænt lige op med dem.

- Men det er en anden turnering nu. Alle holdene har haft tre kampe og ved ikke lige, hvor de står... Nu skal vi bare have sat navn på, siger Jess Thorup og lyder trods alt som en mand, der gerne mødte Sverige på lørdag i Prag.

U21EM Kæmpe-optur: Nu bliver U21-drengene klar

5 kommentarer
Vis kommentarer