Højbjerg har forladt lejren: 'Et kæmpe, kæmpe tab'

- Han må hente Lucas Andersen med det samme, siger Jan Kalborg, og han sidder da også stand by, oplyser U21-landstræner Jess Thorup efter offentliggørelsen af Højbjergs skade

Pierre-Emile Højbjerg er uerstattelig for det danske U21-landshold, der onsdag åbner slutrunden mod Tjekkiet (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg er uerstattelig for det danske U21-landshold, der onsdag åbner slutrunden mod Tjekkiet (Foto: Lars Poulsen)

- Hvis Pierre-Emile Højbjerg er ude, vil det være et kæmpe, kæmpe tab, siger fodbold-ekspert Jan Kalborg ovenpå nyheden om Bayern-stjernens lårskade.

Den 19-årige midtbanespiller fløj mandag til Tyskland for at blive behandlet for en skade i baglåret.

- Han er jo U21-landsholdets motor, spilleren der går forrest og dirigerer, hvor hurtigt eller langsomt, der skal spilles. Ham, de andre læner sig opad.

- Han er holdets fødte leder og en meget vigtig brik især i nøglekampen onsdag mod Tjekkiet, vurderer Jan Kalborg, der kun ser en naturlig erstatning:

- Det er Lucas Andersen, som U21-landstræneren må få fløjet ind med det samme, siger han med adresse til Ajax-spilleren, der blev siet fra men som sidder stand by, hvis der skulle opstå skader.

- Gør han ikke det, så har vi en problemstilling af de helt store, mener Jan Kalborg, der ikke kan se andre, som umiddelbart kan udfylde den vigtige rolle.

At hente Lucas Andersen er da også en mulighed, som Jess Thorup overvejer, siger han til Ekstra Bladet i landsholdslejren.

- Vi har valgt at agere hurtigt, og Pierre-Emile ønskede selv at flyve til Tyskland og få en behandling, han var tryg ved. Der er allerede bestilt returbillet hertil i aften, og så må vi se, hvad han siger, når han forhåbentlig vender frisk tilbage.

- Det siger sig selv, at en profil som ham er vigtig, siger Jess Thorup, der kan efteranmelde Lucas Andersen til slutrunden, indtil første kamp er spillet.

En slukøret Pierre-Emile Højbjerg forlader træningen søndag aften (Foto: Lars Poulsen) U21EM U21-chok: Pierre-Emile Højbjerg skadet

Pierre-Emile Højbjerg leverede både varen på banen og udenfor med en kongeinterview. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Højbjergs tårer guld værd for DBU

1 af 2 Lucas Andersen er den eneste naturlige afløser for Pierre-Emile Højbjerg, der her forlader træningen søndag aften (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Pierre-Emile Højbjerg er uerstattelig for det danske U21-landshold, der onsdag åbner slutrunden mod Tjekkiet (Foto: Lars Poulsen)
16 kommentarer
Vis kommentarer