Højbjerg ignoreret: Tre andre skræmmer tjekkerne

Danskerhypede Pierre-Emile Højbjerg fandt ikke vej til træner Dovalils respektliste - men det gjorde tre andre danskere

Jannik Vestergaard er en af de tre spillere som den tjekkiske landstræner har stor respekt for. Foto Lars Poulsen
Jannik Vestergaard er en af de tre spillere som den tjekkiske landstræner har stor respekt for. Foto Lars Poulsen

PRAG (Ekstra Bladet):  Der var kartoffelmos og tommetyk panering omkring koteletterne, da tjekkerne bød indenfor til EM’s første pressemøde på Eden Stadion, der normalt er hjemsted for Slavia Prag.

Selvom man i lufthavnen bliv mødt af ishockeyreklamer, så var interessen stor fra de tjekkiske medier. Både for kampen i morgen - og kartoffelmosen...

På podiet sad træner Jakub Dovalil og trods en fremtoning som en lidt slasket udgave af Mike Tyson, så var det ikke fordi han var specielt hårdtslående udi den verbale slåskamp før kampen mod Danmark i morgen.  

Og den danske superstjerne Pierre-Emile Højbjerg? Tjae, han blev ikke noget stort emne.

Doktor Müller-Wohlfahrt er manden, der får Pierre-Emile Højbjerg klar til U21 (Foto: AP) U21EM Han reddede Højbjergs EM

Landstræner Jakub Dovalil konstaterede blot, at Højbjerg var tvivlsom til kampen, hvor tjekkerne giver favoritværdigheden til Danmark.

- Jeg vil vurdere, at Danmark er 60-40 favoritter, sagde han.

Den vurdering beror på de to tunge karantæner, som tjekkerne har til kampen. FCM-målet Vaclav Kadlec og Chelsea-spilleren Tomas Kalas er ude efter de blev udvist i en playoff-kamp mod Rusland for næsten tre år siden!

Ekstra Bladet tog imod Pierre-Emile Højbjerg i Vaclav Havel Airport og fik den glædelige melding. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Yes – derfor er Højbjergs klarmelding så vigtig

Siden har tjekkerne grundet EM-værtsskabet ikke spillet en officiel kamp i UEFA-regi, så karantænen kan først afsones nu.

Tjekkerne lagde ikke skjul på, at de har stor respekt for den alsidige danske offensiv.

Men når værterne selv sætter navne på de danske profiler, så er det Ajax-fløjen Viktor Fischer, målscoreren fra Serbien-kampen Yussuf Poulsen - og så Werder Bremens defensive danske monster Jannik Vestergaard.

Sådan var vurderingen fra Dovalil, der havde respekt for det hurtige danske pasningsspil – og han blev bakket op af sin anfører:

- De har mange stærke spillere, men jeg ser Jannik Vestergaard og Viktor Fischer som de største profiler, sagde anfører Jakub Brabec fra Sparta Prag.

I den engelske oversættelse blev Jannik Vestergaard til Jan Vertonghen... det lever vi med.

Frederik Rønnow i aktion for Esbjerg for halvandet år siden (Foto: Lars Poulsen) U21EM U21-keeperens helvede: Konstante smerter i halvandet år

Trods gaven fra tjekkerne i form af favoritværdigheden, så lægger værterne sig ikke ned.

- Jeg har fortalt vores spillere, at den danske landstræner Jess Thorup har en lang stribe af kampe som ubesejret. Men enhver serie slutter på et tidspunkt, og det må gerne blive mine spillere, der sørger for det, sluttede den tjekkiske landstræner sit pressemøde og påpegede, at selv stærke hold kan falde ved en slutrunde.

- For fire år siden hentede vi 28 point af 30 i kvalifikationen til EM i Danmark. Da det kom til slutrunden endte vi kun som nummer tre...

Lød det altså fra de tjekkiske værter på Eden Stadion, der med sin lækre grønsvær og knaldrøde sæder ligner den perfekte ramme om det danske indtog i U21-slutrunden.

19 kommentarer
Vis kommentarer