Italiener overrasket over Danmark: Hvor er de henne?

Danmarks første kamp ved U21-EM er mod en af favoritterne til at vinde titlen, og Italien kan meget vel stå foran en ny og spændende æra

Pione Sisto er ikke med, når det danske U21-landshold snarligt skal i aktion ved EM. Foto: Jonas Olufson
Pione Sisto er ikke med, når det danske U21-landshold snarligt skal i aktion ved EM. Foto: Jonas Olufson

Det danske U21-landshold tager søndag hul på EM-slutrunden i Polen, og her skal holdet forsøge at følge op på semifinalen fra for to år siden. Opgaven er dog ikke nem: Dels er Danmark uden U21-profiler som Riza Durmisi, Kasper Dolberg og Pione Sisto, dels er Danmark kommet i en svær pulje med Tyskland, Tjekkiet og Italien.

Netop Italien er Danmarks modstander, når det i Danmarks gruppe går løs på søndag, og mens landstræner Niels Frederiksen kan huske tilbage på en testkamp mod italienerne i efteråret, der endte 0-0, så kan han også konstatere, at Danmarks hold stort set er det samme, mens italienerne kommer i en meget forstærket udgave.

Berardi (th.) var også med til U21-EM for to år siden. Foto: AP
Berardi (th.) var også med til U21-EM for to år siden. Foto: AP
 

Gianluigi Donnarumma, Federico Bernardeschi, Daniele Rugani og Domenico Berardi er bare nogle af de spillere, der ikke var med dengang i november, men som nu er trådt til for at forstærke det italienske landshold. De er italienske landsholdsspillere og spillere med stor erfaring fra Serie A. Og italienerne håber, at U21-holdet kan blive beviset på, at der er gang i et godt talentarbejdet i Italien.

- Hvis holdet kan vinde turneringen i år, vil det være et skulderklap til det gode arbejde, der er lavet de sidste fire-fem år i Italien. Der er sat meget i bevægelse, og det vil være en cadeau, hvis det kan ende med en turneringssejr, siger Vincenzo D'Angelo fra den italienske avis Gazzetta dello Sport til tipsbladet.dk.

Vincenzo D'Angelo skal selv dække turneringen og det italienske landshold fra Polen, så han er også en smule nysgerrig på det danske hold og spørger straks ind til Pione Sisto og Kasper Dolberg. "Hvorfor er de ikke med?"

Dolberg scorede sit første mål for det danske A-landshold mod Kasakhstan. Foto: Lars Poulsen
Dolberg scorede sit første mål for det danske A-landshold mod Kasakhstan. Foto: Lars Poulsen
 

Forklaringen er som bekendt, at Ajax tidligt i processen blokerede for Kasper Dolbergs deltagelse, mens Pione Sisto som flere andre i øvrigt selv har meldt fra. Forklaringen overrasker en smule, for i Italien har de bedste bare fået besked på at dukke op.

- Jeg kender ikke så meget til Danmark for at være helt ærlig, men jeg var overrasket over, at Sisto ikke kom med til slutrunden. Det synes jeg er et stort tab, for han har også spillet mange kampe i kvalifikationen, så jeg regnede med at se ham i Krakow. Dolberg er vel den bedste U-spiller i Danmark, men han spiller nu på A-landsholdet, så jeg forventede ikke, at han skulle med.

- I Italien har det italienske fodboldforbund bedt de bedste spillere om at være med. Di Biagio (landstræneren, red.) har sagt til os her på Gazzetta dello Sport, at han vil vinde den her turnering, fordi vi har brug for at vise, at en ny æra i italiensk fodbold er på vej. Der er mange unge spillere på holdet - unge spillere med erfaring fra Serie A - og det er kun Romagnoli fra Milan, der mangler. Så det er et landshold, der kommer til turneringen for at vinde, siger Vincenzo D'Angelo.

Den italienske journalist spår, at Italien sammen med England og Spanien er de største favoritter til at vinde turneringen, hvor han dog peger på, at Spanien nok er forrest i favoritfeltet. Og kampen mod Danmark skal gerne ende ud i tre point for Italien.

- Den første kamp er altid svær i en slutrunde, så jeg tror, at for Italien er det godt at have gode, erfarne spillere med. Normalt er det vigtigt at vinde, men det handler også om spillet. Danmark har et godt hold, så det bliver svært, men vi håber, at Italien når langt i år.

Christian Nørgaard med Kenneth Zohore og Lasse Vigen som tilskuere. Foto: Lars Poulsen
Christian Nørgaard med Kenneth Zohore og Lasse Vigen som tilskuere. Foto: Lars Poulsen
 

Vincenzo D'Angelo peger på nogle af de spillere, som man skal holde særligt øje med i kampen mod Danmark.

- Jeg tror og håber, det kan blive Domenico Berardi (angriber, red.) turnering. Han har gode kvaliteter og er teknisk stærk, og jeg tror, han kan gøre forskellen og bringe holdet i kampen om titlen. Hvis Berardi spiller godt, kan han også komme videre fra Sassuolo til en anden italiensk klub. Inter eller Roma måske.

- Gianluigi Donnarumma (AC Milan-målmand, red.) fra 1999 er et vidunderligt talent, og så har Italien tre spillere fra Atalanta, der har spillet store sæsoner. Alberto Grassi, Andrea Conti og Mattia Caldara. Daniele Rugani fra Juventus var med for to år siden, mens Federico Bernardeschi fra Fiorentina har A-landskampe på cv'et og missede U21-EM for to år siden med en skade. Italien har mange gode spillere i år, siger Vincenzo D'Angelo.

Det er altså et ganske godt hold, som Italien ser ud til at tage med til EM-slutrunden, og det kan du selv se på søndag klokken 20.45, hvor Danmarks møde med Italien bliver sendt på Kanal 5.

Afsløring: Så MEGET eller LIDT kan U21-stjernerne score på EM

Ærlig Zohore: Jeg var ikke god i FCK

Tre dage før EM-premiere: Brøndby-spiller humper fra banen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT