Kedelig vej til EM for danske talenter

Danmarks modstandere i den kommende U21-kvalifikation er fundet. Turneringen starter til efteråret

Pierre-Emile Højbjerg er født i 1995 og har dermed muligheden for at være med i EM-kvalifikationen for U21-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg er født i 1995 og har dermed muligheden for at være med i EM-kvalifikationen for U21-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

Den kommende danske U21-generation i fodbold får set en del til Østeuropa, når Jess Thorups landshold til efteråret skal forsøge at kvalificere sig til EM i 2017.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) har torsdag trukket lod til den næste EM-kvalifikation, og her er tre af de danske modstandere fra den østlige del af Europa.

Danmark er havnet i pulje med Rumænien, Bulgarien, Albanien, Wales og Luxembourg, og i modsætning til de senere års EM-kvalifikationspuljer er gruppevinderen denne gang direkte kvalificeret til EM, der i 2017 skal foregå i Polen.

Sjældne scener efter giganternes nye chok-nederlag

Højbjergs Augsburg sejrede over giganterne

Det skyldes, at slutrunden bliver udvidet fra otte til 12 hold. De ni gruppevindere ryger til EM, mens de fire bedste toere skal spille playoff om to pladser. Værtsnationen får den sidste plads.

Danmark og Bulgarien var også i pulje med hinanden i den seneste EM-kvalifikation, og her vandt danskerne begge opgør. Det blev 3-2 på udebane og hele 7-1 på hjemmebane i Aalborg.

Tysk trænerlegende er død

Spillere, der er født efter 1. januar 1994, er spilleberettiget i den kommende U21-generation, og dermed kan Thorup igen råde over en lang række af de spillere, der har kvalificeret Danmark til sommerens EM i Tjekkiet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær