Annonce:
Annonce:

Kroatien sender Danmark ud af U21 EM

Kroaterne atter ren kryptonit for de rød-hvide, der gjorde det onde ved Danmark for tredje gang på en uge

Danmark kommer ikke med til U21 EM. Foto: BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
Danmark kommer ikke med til U21 EM. Foto: BO AMSTRUP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Kroatien er ren kryptonit for de danske fodbolddrømme.

Efter at have mistet finalepladsen i Nations League til Balkanlandet, så lykkedes det ikke ungdommen at rette op på den nedtur.

I Vejle røg U21-landsholdet ud af playoff mod Kroatien efter straffespark og dermed mistede muligheden fo den femte EM-slutrunde i træk til de rød-hvide.

Afgørende blev det at de to centerforsvarere Thomas Kristiansen og Mathias Ross brændte fra 11 meter pletten, og så kunne Marco Pasalic sende Kroatien til EM ved at score på gæsternes sjette forsøg.

Danmark skulle ellers bare bruge 20 minutter på at vende den 2-1 føring, som Kroatien havde med ind i playoff-kampen.

Først et viljebetonet raid mod baglinjen fra Victor Kristiansen til Matt O'Reily, der havde masser af tid til at heade bolden forbi Dominik Kotarski.

Annonce:

Og ti minutter senere var det Morten Frendrup med et drømmemål, hvor han fra 25 meter sendte bolden i en perfekt bue ind over den strandede kroatiske keeper.

En drømmestart for danskerne, men det blev bare ikke indledningen på en drømmekamp.

For der er en grund til, at denne U21--generation er droppet et niveau længere ned end vi er vant til. Belgien snuppede den direkte EM-plads med førstepladsen i gruppespillet og henviste Jesper Sørensens udvalgte til playoff.

Salzburg-teknikeren Maurits Kjærgaard er udset til at være den store inspirator på dette hold som en anden Mikkel Damsgaard eller Christian Eriksen.

Men Kjærgaard er kun 19 år, og han er derfor stadig blandt de yngste i denne generation. Han har alderen til at lede den næste generation.

Og det skinnede igennem, at det danske landshold manglede et køligt hoved til at udnytte den gode start.

Sådan én var på den modsatte side, hvor Kjærgaards holdkannerat, Luca Sučić, tog taktstokken i kroaternes jagt på et comeback.

Annonce:

To gange allerede før pausen tvang han Mads Hermansen ud i pragtredninger, der udstillede hvorfor Hermansen ligner fremtidens førstevalg på landsholdet.

Det er svært at mindes en U21-generation, hvor det har været en vigtig faktor at have en stærk målmand.

Sådan har det været i denne kval, hvor Jesper Sørensens inkarnation af U21 har haft umådeligt svært ved at score..

Ret hurtigt sad man og savnede Rasmus Højlund blandt de udvalgte, men Atalanta-teenageren mente Kasper Hjulmand så, at det var vigtigere at give et par småindhop på den store scene.

Nu blev det i stedet Mathias Kvistgaarden, der kunne sendes i aktion for den usynlige Casper Tengstedt.

Lad os bare sige, at det ikke gjorde alverden for den danske offensiv, hvor Kvistgaardens gymnastik-spring slet ikke var et match for kroaternes tårnhøje bagkæde.

Rasmus Carstensen og Gustav Isaksen fik aldrig tingene til at fungere i højresiden, hvor især Genk-backen virkede rusten defensivt efter en måned uden spilletid i Belgien.

Annonce:

Danmark havde dog mulighederne for at gøre det til 3-0, men skarpheden fra indledningen manglede. Mathias Ross headede et åbent hovedstød forbi og Matt O'Reilly fik en god skudmulighed blokeret.

Det lå i luften, at danskerne fik brug for et mål mere for at komme videre.

Og det holdt stik... fem minutter før tid gav Kroatiens desperate pres pote, da indskiftede Igor Matanovic kunne sende kampen i forlængelse med målet til 2-1.

Det fik kampen til at tænde helt af, og Mohammed Daramy lænede sig op ad rødt, da han hævnede sig på en kroat i overtiden.

I forlængelsen var billedet det samme.

Danskerne meget på bolden, men kroaterne med de største chancer. Således var Danmark heldige ikke at indkassere et straffespark lige sin Marco Pasalic ramte stolpen.

Uden scoringer endte det hele i straffespark.

Og nu gider vi bare ikke møde Kroatien lige foreløbig igen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: