Må forlade EM: Stort forsvarstalent skal i kemoterapi

Yeray Álvarez har tidligere været ramt af kræft, og en kontrolundersøgelse har vist et tilbagefald. Dermed udgår hans af Spaniens trup til U21-EM og rejser hjem for at få kemoterapi

Yeray Álvarez kommer ikke med til U21-EM. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/All Over Press
Yeray Álvarez kommer ikke med til U21-EM. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/All Over Press

For et halvt år siden fik Yeray Álvarez konstateret testikelkræft og blev opereret. Siden kom han så stærkt tilbage, at han i foråret spillede sin første kamp for Spaniens U21-landshold og var blandt de udtagede spillere i landets stærke trup til U21-EM, som begynder på fredag.

Den unge Athletic-stopper rejser dog hjem til Bilbao i dag, da en kontrolundersøgelse i går viste, at han har fået et tilbagefald i sin kræftsygdom. Klubben oplyser på sin hjemmeside, at Álvarez nu vil modtage kemobehandling og forventes at være ude i tre måneder.

Yeray Álvarez fik debut for det spanske U21-landshold i testkampen mod Danmark i marts måned, og han har i alt spillet to kampe for holdet.

Spanien åbner for deres vedkommende EM-slutrunden på lørdag med en kamp mod Makedonien. De to øvrige hold i gruppe B er Serbien og finalisterne fra 2015 Portugal.

Der spilles åbningskamp mellem Sverige og England fredag aften.

Se også: Dommens dag i Helsingør: Får vigtig besked

Paul Pogba og co. vandt Europa League og er derfor med i næste sæsons Champions League. Foto: AP Sport og Spil Det store Premier League overblik: Her skal Manchester United handle