Målkonge accepterer plads på bænken

Nicolai Brock-Madsen føler sig ikke sikker på en startplads, selv om han piver mål ind på samlebånd

Nicolai Brock-Madsen udligner til 1-1 mod Sverige, og han scorede også til 2-1 - men han er klar til at indtage bænken igen, når det bliver alvor under EM i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Brock-Madsen udligner til 1-1 mod Sverige, og han scorede også til 2-1 - men han er klar til at indtage bænken igen, når det bliver alvor under EM i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)

Nicolai Brock-Madsen var i begivenhedernes centrum, da det danske U21-landshold i fodbold torsdag aften spillede 2-2 mod Sverige på Lyngby Stadion.

Randers FC-angriberen scorede begge danske mål i kampen, der var den sidste test før EM-slutrunden i Tjekkiet.

Nicolai Brock-Madsen, der har scoret ni mål i 15 kampe på U21-landsholdet, er dog klar over, at intet er givet i forhold til en startplads som Danmarks frontangriber ved slutrunden.

- Jess Thorup kender mig og ved, at jeg kan lave mål. Han ved, hvad jeg står for. Men jeg synes, konkurrencen om pladsen er kæmpestor, og det bliver spændende at se, om den går til mig eller en anden.

- Jeg tager den rolle, som jeg får. Hvad enten det bliver som indskifter eller starter, så vil jeg gøre mit bedste. Jeg er spændt på at se, hvad der sker, siger Nicolai Brock-Madsen.

Uffe Bech frygtede det værste, da han måtte udgå af landskampen mod Sverige. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Spændt Uffe Bech: Dommedag fredag

Den 1,90 meter høje angriber udlignede til 1-1 efter 18 minutter mod Sverige, og 20 minutter inde i anden halvleg scorede han til 2-1 på et straffespark.

Nicolai Brock-Madsen har konkurrence fra blandt andre Yussuf Poulsen, der i øjeblikket er med A-landsholdet til lørdagens kamp mod Serbien i EM-kvalifikationen.

Emil Berggreen er en anden konkurrent, men han er blevet sat tilbage af en skade.

Danmark blev reduceret til 10 mand allerede et kvarter inde i kampen mod Sverige, da forsvareren Patrick Banggaard begik straffespark og blev udvist.

Alligevel var det danske hold dominerende.

Danmark og Sverige delte i en underholdende test forud for EM-slutrunden for U21-landshold. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Thorup slagtede egen spiller: Men Danmark sprudlede mod Sverige

- Vores præstation var rigtig god. Det ændrede selvfølgelig nogle ting, at vi tidligt fik smidt en mand ud, men vi arbejdede godt for hinanden og stod godt defensivt. Vi fik skabt en masse chancer i undertal, og vi holdt godt på bolden. Vi kom tilbage og viste god moral, det eneste ærgerlige er, at vi ikke holdt fast i sejren til sidst. Dér skal vi være lidt mere kyniske, siger Nicolai Brock-Madsen med henvisning til Sveriges 2-2-udligning fire minutter før tid.

Onsdag møder danskerne Tjekkiet i Prag i den første kamp ved EM.

2 kommentarer
Vis kommentarer