Optimistisk U21-boss: Der er stjerner på vej, Åge

Ifølge U21-landstræner Niels Frederiksen banker flere spillere fra hans succesrige landshold på døren til A-landsholdet

Det danske U21-landshold forberedte sig i sommer til EM-slutrunden i Tjekkiet. Nu kan holdet kvalificere sig til endnu en stor slutrunde. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Det danske U21-landshold forberedte sig i sommer til EM-slutrunden i Tjekkiet. Nu kan holdet kvalificere sig til endnu en stor slutrunde. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Det er ikke kun Åge Hareides A-landshold, der tirsdag kan booke billet til en stor slutrunde.

Også Niels Frederiksen succesrige U21-landshold kan reelt sikre sig slutrunde-deltagelse, hvis det vinder over Polen i Gdynia.

Godt nok vil kun halvdelen af EM-kvalifikationen være afviklet tirsdag aften, men udnytter Danmark matchbolden, vil de have maksimumpoint og være hele syv point foran Polen, der anses for at være den værste (og eneste!) konkurrent i kampen om EM-billetten.   

- Så er det i hvert fald første sæt, vi har taget, og vi har også fået et break i andet sæt allerede. En sejr og vi er nået rigtig langt, og vi kommer ikke til at spille på uafgjort. Det er mindsettet slet ikke til hos de typer på det her hold.

- Vi vil ud og vinde, men det er klart, at står den uafgjort et kvarter før tid, så satser vi ikke hele butikken. På det punkt vil Polen nok være væsentligt mere desperate efter en sejr, siger landstræner Niels Frederiksen til Ekstra Bladet.

U21-landstræner forbereder sit hold til kvalifikationskampen i Polen. Med sejr er Danmark så godt som EM-klar. Foto: DBU
U21-landstræner forbereder sit hold til kvalifikationskampen i Polen. Med sejr er Danmark så godt som EM-klar. Foto: DBU

Næste U21-EM afholdes i Italien og San Marino i sommeren 2019, og efter en fremragende indledning på kvalifikationen ligner det endnu en dansk EM-deltagelse.

Særligt offensivt har de rød-hvide sprudlet med 19 mål i fire kampe, og mod polakkerne har Niels Frederiksen fået en ny offensiv trumf at spille ud: Kasper Dolberg.

- Det er voldsomt, så godt besat vi er på de forreste positioner. Det er en hysterisk konkurrencesituation, og vi har denondelynemig mange dygtige offensive spillere.

- Jeg kan skifte ud, uden vi falder i niveau, og med Dolberg har vi fået en ekstra stærk spiller, siger Niels Frederiksen, der ser endnu flere kommende A-landsholdsspillere på det sit nuværende hold end det, der takkede af ved sommerens EM-slutrunden i Tjekkiet:

- Der er mange, der på den lidt længere bane godt kan få A-landskampe. Og måske også i virkeligheden flere end på den tidligere årgang.

- Hvor mange banker på til A-landsholdet og en mulig VM-trup?

- Det er et godt spørgsmål. Der er flere forhold i det. I forvejen har vi et relativt ungt A-landshold, og der er en grænse for, hvor ungt et VM-hold kan være.

- Og så består grundstammen ved en slutrunde jo typisk af dem, der har kvalificeret holdet, men jeg synes, at der er spillere, der banker på.

- Hvem kunne det være?

- Det er klart, at Dolberg banker på. Vi er godt besat på de forreste positioner på A-landsholdet, men får Marcus Ingvartsen lidt mere gang i den i Genk, vil han også banke på til en plads.

- Så er det spørgsmålet, hvor meget spilletid Philip Billing får i Huddersfield. Det får betydning. Og hvad sker der med Mathias Jensen? Han er en af vores helt store profiler og skal nok blive landsholdsspiller på et tidspunkt, men i forhold til et VM er det nok lige tidligt nok, siger Niels Frederiksen.

FCN's Mathias Jensen (tv.) ender ifølge Niels Frederiksen på A-landsholdet en dag. Foto: ritzau/Lars Poulsen
FCN's Mathias Jensen (tv.) ender ifølge Niels Frederiksen på A-landsholdet en dag. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Mathias Jensen er anfører på U21-holdet, og FC Nordsjælland-spilleren er blandt de mest oplagte salgsobjekter på et hold, der allerede har adskillige spillere i udlandet.

Sådan er det ikke helt hos den polske modstander, der endda må undvære sin helt store stjerne i skæbnekampen mod Danmark.

Sampdoria-angriberen Dawid Kownacki så rødt på Færøerne i fredagens 2-2-kamp og er derfor ikke med i opgøret i Gdynia.

- Han er deres største profil, men når man ser de kampe, de har spillet, kan jeg godt være i tvivl om, hvor stor en gevinst han er for det hold.

- Han er stjerne på godt og ondt. Han kan nogle ting, som vi er glade for ikke at skulle forholde os til, men de kan nok sætte én ind, der kommer med mere energi og teamspirit, end han har vist. Lad mig sige det sådan, siger Niels Frederiksen.

Kampen mellem Polen og Danmark spilles tirsdag klokken 18.00. Den kan ses på DBU's hjemmeside ved at klikke her.

Danmark måtte nøjes med 0-0 inden returopgøret i Dublin, men Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting er alligevel fortrøstningsfuld. Foto: Lars Poulsen Stig Tøfting - 13. nov. 2017 - kl. 06:47 Tøffe skærer igennem: Er vi virkelig ikke bedre?

Se også: Er kommet ’sovende’ til succesen: Målslugeren er træningsnarkoman

– Min mor havde tre søstre og én bror, og de har alle sammen børn, så det meste af min familie er faktisk i Brasilien, siger dansk-brasilianske Emiliano Marcondes. Som helt lille boede FCN-spilleren selv ni måneder i det store sydamerikanske land. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen