Rift om U21-profil: Kan blive sommerens dyreste dansker

Bundesliga-klubber klar til at hente Yussuf Poulsen ovenpå et par blændende uger, men prisen sender ham mod England

Yussuf Poulsen er et brandvarmt navn under U21 EM-slutrunden (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen er et brandvarmt navn under U21 EM-slutrunden (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hvis nogen var i tvivl om Yussuf Yurray Poulsens niveau, så er de efter de seneste uger ikke længere i tvivl.

Offensiv-raketten strålede på A-landsholdet i 2. halvleg i testkampen mod Montenegro, i kvalkampen mod Serbien hvor han scorede det første mål, og under U21 EM har han været fremragende.

Yussuf Poulsens speed kombineret med gode tekniske egenskaber på topniveau gør ham særdeles eftertragtet. Allerede nu bliver hans agent Søren Lerby kimet ned, og flere større klubber melder sig ind i kampen om U21-profilen.

Kæmpe-optur: Nu bliver U21-drengene klar

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har det været meningen, at Yussuf Poulsen skulle skrive under på en kontraktforlængelse med sin nuværende klub 2. Bundesligaklubben RB Leipzig. Men det er ikke sikkert, at parterne når så langt.

Der har været helt konkrete henvendelser fra adskillige Bundesliga-klubber, der har forhørt sig på prisen hos Yussuf Poulsen.

TV: Wow - Yussuf Poulsen er hurtig, se et eksempel på det her:

Borussia Mönchengladbach, nummer tre sidste sæson, Schalke 04 og Stuttgart er konkret interesseret i den dygtige spiller, der både kan agere på kanten og helt i front.

Men også engelske Premier League-klubber er begyndt at vågne op, og prisniveauet begynder at være der, hvor det er de rigere engelske klubber, der står bedst.

U21-profil offer for smædesange

RB Leipzig står fast på et krav omkring de 11-12 mio. euro (ca. 82,5-90 mio. kr.). Det vil næsten uden tvivl blive den dyreste transfer en dansk spiller bliver involveret i denne sommer og blandt de dyreste nogensinde for en dansk spiller.

Christian Eriksen topper den liste med 105 mio. kr. skiftet til Tottenham med Simon Kjærs Wolfsburg-skifte på 103 mio. kr. lige efter.

Red Bull-organisationens fodboldansvarlige Ralf Rangnick siger til Bild om fremtidsudsigterne for Yussuf Poulsen.

- Yussuf er en succeshistorie på alle måder, og viser, hvordan vi kan udvikle topspillere. Jeg glæder mig over hans præstationer på det danske landshold. Der er interesse for ham, men jeg forventer, at han også er hos os i næste sæson, siger Rangnick.

RB Leipzig vil allerhelst have Yussuf Poulsen til at forlænge sin kontrakt, som kan indbringe landsholdsspilleren en årsløn på otte mio. kr.

Han er vigtig for ambitionerne om oprykning til Bundesligaen i den kommende sæson, men man er også klar over, at især Premier League-klubber kan tilbyde summer så store, at det bliver umuligt at sige nej.

Her kan du læse hvad Yussuf Poulsen og resten af U21-stjernerne tjener

Det tjener U21-stjernerne

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+