Rødt kort og lang Günter til Tyskland

Danmarks næste modstander måtte nøjes med 1-1 mod giftigt serbisk hold - der har en mand, der kender kunsten at sparke til en bold...

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

1-1 mellem Tyskland og Serbien – og Danmark skal bare bruge en sejr for at gå i halvfinalerne ved EM. Men…

Vi nævner det bare lige… Der er absolut ingen grund – absolut ingen overhovedet – til at forære frispark væk mod serberne inden for en distance af 25-30 meter mod Serbien tirsdag i næste uge.

Balkan-drengene har nemlig en sand kanonør i skikkelse af den 23-årige Goran Causic. Man har dog sjældent set noget lignende, som da den unge kaptajn kort før pausen satte skøjten til et snyde-frispark af den anden verden, en kort ball og bum! Lige midt imellem to germanske kamptropper i det, man vel dårligt kan kalde en mur – snarere et læghegn – og Barcelona-keeperen Marc-André ter Stegen nåede kun lige akkurat at vifte bolden op på undersiden af overliggeren.

TV: Se det fremragende spark og Ter Stegens flotte redning her

Klasse! Klasse af et serbisk mandskab, der over to kval-kampe sænkede hele den ellers uovervindelige spanska armada, og som allerede i det syvende minut bragte sig i front mod de tyske forhåndsfavoritter.

Den Benfica-ejede Southampton-udlejede Filip Djuricic – som fik ti minutter i Parken for nylig - spillede frækt og lavede en lynsnar tunnel på den tunge tyske centerforsvarer Robin Knoche, der med statsgaranti ikke ser Nicklas Bendtner lave de tricks på en normal trænings-tirsdag hjemme i Wolfsburg.

Djuricic fintede elegant ter Stegen ud efter pølser og scorede elegant i det korte hjørne.  1-0 og ellevild serbisk jubel – lige indtil tyskernes Emre Can ni minutter senere fintede Brasanac næsten ud af tøjet og sendte bolden fladt og langt ind til udligning.

Efter dansk comeback-sejr: Se hvem der strålede og skuffede

Så skulle den sag vel have været ’geklappt’, men Serbien har en trup, der også oser af talent og i sagens natur ungdommeligt mod. Tilsæt en masse speed, og du har en duel, hvor serbernes højrekant Jojic eksempelvis fik Robin Knoche til at ligne en punkteret skraldevogn i duel med en Ferrari.

Efter den hæsblæsende åbning på kamp to i Danmarks pulje faldt der lidt ro over løjerne – indtil Goran Causic’ trut i trompeten to minutter før pausen.

Philipp Hofman – enlig tysk topangriber – fik bestemt ikke den gamle hovedstødshaj Horst Hrubesch ude på sidelinjen til at klappe over en nydelig chance et kvarter inde i anden halvleg. Pænt presset headede ung-tyskeren forbi lang stolpe.

PRAGtfuldt dansk EM-comeback - se målene her

Germanerne tiltvang sig et spillemæssigt overtag, som kampen skred frem – men 20 minutter før tid gaflede back’en Christian Günter sig så et korrekt – men sjældent dømt - andet gult kort for film, og holdene blev tvunget til at bytte roller.

Tyskland i skyttegraven og satsende på kontraer – serberne lidt modvilligt jaget frem i pres på tyskernes halvdel…

Stortalentet Kevin Volland fik den gyldne chance fem minutter før tid, men skuddet gik i blokken efter et imonerende raid af Leonardo Bittencourt på venstre kant. Han sprintede forbi en tysk modstander i en bue bag sidelinjen og overlevede såmænd også et mordforsøg undervejs…

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+