Skuffet landstræner: Føler verden falder sammen

Jess Thorup er skuffet efter 1-4-nederlaget mod Sverige i U21-EM-semifinalen

Jess Thorup og U21-drengene er færdige ved U21-EM (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup og U21-drengene er færdige ved U21-EM (Foto: Lars Poulsen)

Jess Thorup har været U21-landstræner i to år, og led lørdag i U21-EM-semifinalen sit blot tredje nederlag. Thorup følte sig efter 1-4-nederlaget mod Sverige sig dog ikke som en træner, der har meget få nederlag på samvittigheden.

- Nej, det gør man ikke. Man føler, at verden falder sammen om en lige nu. Jeg synes, at vi virkede klar til at tage næste step for dansk fodbold. At tabe denne her kamp på den måde, får det hele til at ramle om ørerne på en, siger Thorup på pressemødet efter kampen, hvor Ekstra Bladet er til stede.

Det danske hold var skreget op til det helt store, men Thorup føler ikke, at holdet har været overvurderet.

- Jeg ved, at der var store forventninger. Hvis nogen havde sagt, at vi ville vinde puljen og komme til OL, så ville vi være glade og stolte. Det var vi efter kampen mod Serbien, siger Thorup.

John Guidetti er ekstra glad for sejren over Danmark (Foto: AP) U21EM Sveriges stjerne: Danmark viste disrespekt

- Nogen har steppet op og er trådt ind på den store som de forhåbentlig kan bygge videre på, så dansk fodbold kan få en stor gruppe op, som kan hjælpe Danmark i fremtiden, siger Thorup, der ikke mener, at Danmark var så langt fra sejren.

- Svenskerne fik det første mål og kunne spille deres spil. Havde vi spillet lidt mere clever, så var det blevet et andet udfald, siger Thorup.

Set udefra mindede kampen meget om den testkamp mod svenskerne før EM, hvor Danmark fik 2-2 med en spiller i undertal.

Jess Thorup sagde farvel til Prag med nederlag (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup sagde farvel til Prag med nederlag (Foto: Lars Poulsen)
 

Pierre-Emile Højbjerg skuffede mod Sverige og har generelt haft et skuffende EM, selv om Danmark spillede sig til OL. Bayern-spilleren har virket træt og har savnet overskud. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Dansk sammenbrud: Så mange dumpede

- Jeg synes, at det var en god forberedelseskamp. Det kan godt være, at det gav os lidt den fornemmelse i baghovedet, at hvis vi kunne med 10, så kan vi også med 11 og med spillere fra A-holdet, men jeg havde ikke lavet andet end at tale om, at det her var en ny kamp, siger Thorup.

Også i 2-2-kampen før EM lagde Danmark bedst ud, men kom så bagud på straffe præcis som i lørdagens kamp.

Nu skal Sverige spille EM-finale tirsdag mod Portugal, mens Danmark kan rejse hjem.

Se svenskerne smadre Danmark:

48 kommentarer
Vis kommentarer