Stadig uvished om Højbjerg

Landstræner Jess Thorup holder sine kort i forhold til Pierre-Emile Højbjerg tæt til kroppen - der bliver først taget en beslutning kort før åbningskampen mod Tjekkiet onsdag aften

Pierre-Emile Højbjerg trænede kun kortvarigt med tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg trænede kun kortvarigt med tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

PRAG (Ekstra Bladet): Uvisheden omkring Pierre-Emile Højbjergs fitness kommer til at strække sig helt frem til åbningskampen ved U21-EM.

Bayern-spilleren var således ifølge Ekstra Bladets informationer kun med i den allerførste del af træningen, da Jess Thorups tropperi aftes trænede for sidste gang inden det bliver alvor.

Pierre-Emile Højbjerg blev trukket ud på sidelinjen blot ti minutter efter, at træningen var blevet lukket for publikum. Det rejser spørgsmålet, om Pierre-Emile Højbjerg blot var med så længe fotografernes linser kunne knipse løs, og vi er ude i et større røgslør for at forvirre tjekkerne inden EM-premieren.

Men alt tyder dog på, at Pierre-Emile Højbjerg er sluppet med skrækken efter han mandag var et lynvisit hos doktor Müller-Wohlfahrt i München omkring den skade i baglåret, som opstod i forbindelse med kampen mod Serbien.

Pierre-Emile Højbjerg kaldte sig kampklar uden nogen form for tøven, da han landede i lufthavnen. Og ved træningen i aftes var smilene brede hos Højbjerg, der udset til at spille sin foretrukne offensive rolle lkige bag angriberen under EM.

Thorup afslører: Han er min førstekeeper

Der var ingen grimasser, når han lavede strækøvelser – og selv om den åbne del af træningen foregik i adstadigt tempo, så var der ingen grund til at mistænke, at Pierre-Emile Højbjerg skjulte smerter.

Landstræner Jess Thorup virkede da også fuldstændig rolig, da han gjorde regnskabet op omkring spillet om Højbjergs skade. En skade som i landstrænerens udlægning mest handlede om at udrydde tvivlen hos Pierre-Emile Højbjerg.

- Hvad er det du skal se fra Højbjerg i træningen for at du får udryddet den tvivl, du må have omkring hans tilstand?

- En ting er noget smerte ... Noget er usikkerhed i forhold til Pierre og hans hoved, og hvad han tænker og føler. Noget andet er, hvad jeg ser på banen. Det, sammenholdt med en snak, giver vel et grundlag for den beslutning, jeg træffer.

- Du følte, at den bedste måde at give Pierre tryghed for, at der ikke var tale om en skade, var ved at sende ham hjem og få det undersøgt?

- Det er fuldstændig korrekt. Pierre var tryg ved at komme hjem for at få den vished

- Vi blev nødt til at få vished for, om der var tale om en skade, eller der bare var tale om muskel, der var strammet op. Og det ser heldigvis ud til at det var det sidste.

- Og så er vi ude i ren restitution selvfølgelig med forbehold for, at han har spillet mod Serbien. Og så indgår han i normal behandling her med massage og den slags, sagde Jess Thorup.

Højbjerg ignoreret: Tre andre skræmmer tjekkerne

Netop meldingerne omkring hensynet til Pierre-Emile Højbjergs restitution kan forklare, hvorfor han kun deltog i den første del af træningen. For Pierre-Emile Højbjerg pressede sig mod Serbien sig ud over grænsen. Hans følsomme reaktion med tårer efter kampen var et udtryk for det. En spiller, der simpelthen havde tømt alle depoter for energi.

Og sådan en spiller har brug for ekstra hvile ... ellers så er han skadet ...

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind