Super-Sisto trækker overskrifter i udlandet

Hvem er ham den unge dansker, som afgjorde U/21-landskampen mod Tjekkiet? Det har flere udenlandske medier sat sig for at undersøge, og de er begejstrede for Pione Sisto

Pione Sisto afgjorde det hele for Danmark mod Tjekkiet - nu trækker han overskrifter (Foto: Lars Poulsen)
Pione Sisto afgjorde det hele for Danmark mod Tjekkiet - nu trækker han overskrifter (Foto: Lars Poulsen)

Han skulle kun bruge omkring 25 minutter på at blive matchvinder i sin første officielle U/21-landskamp, da Danmark onsdag vandt med 2-1 over Tjekkiet efter at have været bagud med 0-1 ved pausen.

FC Midtjyllands Pione Sisto viste målnæsen med en smart tåhyler, og prisen på supertalentet fra Tjørring er bestemt ikke blevet mindre. Også i udlandet spærrer de øjnene op for den talentfulde kantspiller, og flere af de største medier i Europa har sat Pione Sisto under lup.

Tag for eksempel det østrigske medie derstandard.at, som fortæller historien om Pione Sisto, og hvordan de største klubber i verden har scoutet den 20-årige dansker.

- Han fik statsborgerskab i december, blev mester med FC Midtjylland, og nu har han også succes med U/21-landsholdet. Den 20-årige betragtes som et fantastisk talent, og han følges også af mange.

- FC Barcelona, Juventus og Arsenal har allerede set ham: Danmarks, så Pione Sisto Ifolo Emirmija er ikke interessant kun på grund af sin usædvanlige livshistorie. Og siden sin indsats i onsdags kommer han formentlig til at blive endnu mere interessant for større klubber, skriver det østrigske medie.

Yussuf Poulsen i blændende humør under træningen i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Mønsterbryderne

Også det tjekkiske medie idnes.cz har dedikeret en stor artikel til 20-årige Pione Sisto.

- Til sidst scorede Sisto, en lille 20-årig fyr, der startede kampen på bænken. Han kom først ind efter 57 minutter af kampen i stedet for stjernen Viktor Fischer. For de fleste tjekkiske fans var det første gang, de så, hvad Sisto kan. I Danmark har de set det i lang tid, og de sætter pris på det. Og de skal huske at takke hans forældre, der for 20 år siden forlod Uganda og tog ni børn med til det nordlige Europa, skriver idnes.cz i et portræt af Pione Sisto.

Pione Sisto trak også overskriften på forsiden af Ekstra Bladets sportsektion torsdag. Se hans reaktion på det i tv-klippet herunder (Foto: EB)
Pione Sisto trak også overskriften på forsiden af Ekstra Bladets sportsektion torsdag. Se hans reaktion på det i tv-klippet herunder (Foto: EB)
 

Og også tyske bild.de har sat sig til tasterne for at fortælle de mange tyske læsere om stortalentet fra Tjørring.

- Supertalentet er født i Uganda, hans forældre kommer fra Sudan og flygtede i 1995 med ni børn. Familien fandt et nyt hjem i Danmark, hvor Sistos talent hurtigt blev anerkendt. I december 2014 blev han tildelt et dansk pas, og i onsdags bar han for første gang sit nye lands trøje - og han blev straks den store helt, skriver bild.de.

Den velansete engelske avis The Times bruger også spalteplads på Pione Sisto, i det avisen har en stor artikel om scouting og bruger Sisto som et eksempel på en spiller, der måske ikke er så kendt i England, men allerede nu har fået scouts fra verdens største klubber til at rejse sig fra stolen.

Dansk fodbold Ekstra Bladet-forside vækker opsigt: Derfor gjorde vi det

U21EM Dagens mest omtalte mand: Kan man blive solgt på det?

Se Pione Sistos reaktion i landsholdslejren torsdag, hvor han talte om Ekstra Bladets sportsforside

TV: Se også Sistos perle i comebacket mod FC København herunder

27 kommentarer
Vis kommentarer