Svensk hån til italienerne: Tyv tror hver mand stjæler

Rasende italienere føler sig snydt ved U21-EM - men italienere har ikke noget at lade andre høre, mener svensk klummeskriver

Matteo Bianchetti illustrerer den italienske holdning til de svenske og portugisiske spillere. (Foto: AP)
Matteo Bianchetti illustrerer den italienske holdning til de svenske og portugisiske spillere. (Foto: AP)

Svenskere er nogle af de mest ordentlige mennesker, der findes. Både hvis de selv skal sige det, og hvis mange andre skal sige det.

Hvis italienske fodboldfans skal sige det, så er svenskere nogle forbandede fuskere. Ikke alene snød de Italien for en EM-kvartfinale i 2004, da Sverige og Danmark meget belejligt for begge hold spillede 2-2 - onsdag aften skete det igen, da det svenske U21-landshold spillede 1-1 med Portugal og dermed sendte Italien hjem fra EM.

Enorm svensk glæde, da scoringen er en kendsgerning. (Foto: AP) U21EM Nu igen: Italien raser over EM-exit

Når italienerne snakker om fusk, så er det dog et udslag af deres egen mentalitet, mener klummeskriveren Jennifer Wegerup hos den store avis Aftonbladet.

Under overskriften: 'Italien, I må bide det i jer' skriver Wegerup blandt andet:

- Et svært fordøjeligt resultat? Fint, Italien. Men kom ikke og snak om snyd, om matchfixing. I fik stryg af Sverige, derfor skal I hjem. Se til at gøre det som sportsmænd, som gode tabere.

Det svenske hold åbnede EM-slutrunden med at vinde 2-1 over Italien. (Foto: AP)
Det svenske hold åbnede EM-slutrunden med at vinde 2-1 over Italien. (Foto: AP)

Senere giver Wegerup de skuffede italienere hele armen i en variant over ordsproget 'tyv tror hver mand stjæler':

- Det er sandt, at gennem sig selv forstår man andre. Italiensk fodbold har været plaget af en lang række skandaler og fiksede kampe, dommerpåvirkning, lusk og fusk, skriver Wegerup og gør opmærksom på de to italienske kæmpeskandaler fra de senere år:

- Den, som har oplevet Calciopoli (2006, red.) og calcioscomesse (2011-12, red.) kan forfalde til konspirationsteorier.

- Italien er også et land med vidtrækkende korruption og fusk på selv det økonomiske og politiske område. Derfor er det nærliggende for mange italienere, men selvfølgelig ikke alle, at mistænke andre for fusk, skriver Wegerup.

Vi kan nu spejde langt efter italienerne, der er på vej hjem fra U21-EM. (Foto: AP) U21EM TV: Derfor raser italienerne: Se de sidste groteske minutter

Den italienske sportsjournalist Tancredi Palmeri (Sky, Gazetta della Sport) vel slet ikke høre på den slags snak. For i Italien undersøger man sager om matchfixing, mens det er mere usikkert, om de gør i Sverige, skriver Palmeri på Twitter, inden bitterheden får fuld skrue i en opdatering, der lyder:

- Kære svenske fodboldfans, jeres kærester er jer utro, når de rejser til Italien alene.

I flere andre svenske aviser noterer man sig, at italienerne er rasende, uden at man forholder sig til, om de har en sag. Expressen noterer sig dog, at Halmstad-spilleren Mohammed Ali Khan væmmes over den måde, svenskerne og portugiserne stoppede med at spille de sidste minutter ved stillingen 1-1.

- Væmmes helt vildt over, at folk ikke kan indrømme, hvad de har set. Portugiserne stoppede de sidste tre minutter. Det ville vi aldrig have accepteret, skrev Halmstad-spilleren onsdag aften på Twitter, og overfor avisen uddyber han:

- Tænk hvis Sverige havde været i italienernes sko. Så ville vi også have været fandens ophidsede.

14 kommentarer
Vis kommentarer