Svensk U21-stjerne: Undskyld min hån, Danmark

John Guidetti kom med et lidt for impulsivt udbrud, da han blev interviewet efter sejren ved EM, erkender han

John Guidetti trækker nu lidt i land efter sine kommentarer om, at Danmark er det dårligste hold, svenskerne har mødt i turneringen (Foto: Lars Poulsen)
John Guidetti trækker nu lidt i land efter sine kommentarer om, at Danmark er det dårligste hold, svenskerne har mødt i turneringen (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Følelserne tog over, da John Guidetti blev interviewet til tv, kort tid efter at det svenske U21-landshold i fodbold havde besejret Danmark med 4-1 lørdag aften i EM-semifinalen i Prag.

- Man kan ikke sige, at det er let at møde os, når man taber 1-4. Det er lidt pinligt.

- Vi vandt med 4-1, vi var helt overlegne. Det er det dårligste hold, vi har mødt i turneringen, fik John Guidetti ifølge Aftonbladet blandt andet sagt til TV12.

Sveriges 1-0-målscorer havde fået det indtryk, at de danske spillere regnede med at vinde kampen nemt, hvilket vakte en vis undren hos danskerne.

Brasilien i chok-nederlag: Giver virus skylden

Lidt senere var John Guidetti åbenbart kølet lidt af. I hvert fald var han noget mere afdæmpet i sine udtalelser.

- Det var lige efter, at vi havde kvalificeret os til finalen, og der var mange følelser. Der var måske lidt for mange, så det vil jeg gerne undskylde lidt for, sagde han.

Tidligere på aftenen havde Guidetti også været kritisk over for danskernes attitude op til kampen. Det har han endnu ikke undskyldt.

- Jeg var specielt glad for sejren, fordi de var glade for at møde os. Det var disrespektfuldt, at de sagde det, sagde Guidetti.

Dansk sammenbrud: Så mange dumpede

- Vi var kommet forbi en meget sværere gruppe og en meget sværere playoff-kamp. For os var det i orden, for så var alt pres på dem, men de burde gøre som os og tale pænt om modstanderne. Jeg synes, at Danmark har et fantastisk hold. Vi vil ikke snakke andre ned, det er dumt, sagde Guidetti.

- Der var fire hold tilbage ved EM, og vi var først igennem gruppen, så playoff, og så gruppen, og så kan man ikke vise så lidt respekt, sagde Guidetti, der åbnede Sveriges scoring til 1-0 med målet på straffe.

Skuffet landstræner: Føler verden falder sammen

Sverige skal i EM-finalen tirsdag møde Portugal, der udraderede Tyskland med cifrene 5-0 i lørdagens første semifinale.

Sverige og Portugal mødtes også i gruppespillet. Den kamp endte 1-1.

Se alle fem mål fra Sveriges sejr mod Danmark her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+