Sveriges U21-landstræner: Danmark er favorit

Håkan Ericson er optimistisk før Sveriges EM-semifinale mod Danmark, som imponerede ham i testkampen i Lyngby.

Det svenske U21-landshold i fodbold har imponeret mange iagttagere ved EM i Tjekkiet.

Svenskerne, der eliminerede Frankrig i kvalifikationen til EM, blev nummer to i gruppe B efter Portugal, men foran stormagterne Italien og England.

Alligevel indtager Sveriges landstræner, Håkan Ericson, gerne rollen som underhund. Han lægger favoritværdigheden over på Danmark før lørdagens rent nordiske semifinale i Prag.

- Danmark vandt sin gruppe foran Tyskland, det er imponerende. De gjorde det også godt mod os med 10 spillere i 75 minutter.

- Danmark har et godt hold og må regnes som favorit, men vi har store forhåbninger, siger Håkan Ericson.

Landstræneren henviser til testkampen 11. juni i Lyngby. Ved den lejlighed endte kampen mellem Danmark og Sverige 2-2, selvom det danske hold blev ramt af en tidlig udvisning.

- Danmark viste gode sider i testkampen. Både i boldbesiddelse, men også fysisk, og de har hurtige spillere, siger den svenske landstræner.

Begge hold manglede adskillige EM-spillere i testkampen i Lyngby, fordi spillerne var udlånt til de to landes A-landshold.

Mens Danmark vandt gruppe A med seks point, så hentede Sverige fire point i den meget stærke gruppe B med Portugal, Italien og England.

- Det er to hold med stor selvtillid, som er glade og tilfredse over at være kommet i en EM-semifinale. Men det er også to hold, der er meget sultne efter at tage det næstsidste skridt.

- Vi leder stadig efter at spille den perfekte kamp, forhåbentlig gør vi det lørdag, siger Håkan Ericson.

Sveriges angrebsstjerne, John Guidetti, har bidt mærke i, at Sverige ofte er blevet undervurderet.

- Mange har set os som en drømmemodstander, og indtil nu er det ikke gået så godt for dem.

- Vi ser ikke Danmark som en drømmemodstander. Hvis man er nået frem til semifinalen ved EM, så er man et rigtig godt fodboldhold.

- Vi har gjort det fantastisk, men nu vil vi gå hele vejen. Danskerne er meget boldsikre, men nu handler det om én fodboldkamp. Hvis vi kan spille en fantastisk kamp og har lidt held, så kan alt ske, siger angriberen, der scorede et mål i testkampen mod Danmark.

EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige spilles klokken 21 i Generali Arena i Prag.

Klokken 18 mødes Tyskland og Portugal i Olomouc i den første semifinale.

3 kommentarer
Vis kommentarer