Thorup: Selvfølgelig vil jeg gerne være A-landstræner

Den danske U21-træner lægger ikke skjul på, at han har en ambition om at stå i spidsen for det bedste fodboldlandshold i Danmark

Jess Thorup drømmer om at overtage landstrænerposten fra A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup drømmer om at overtage landstrænerposten fra A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

Det danske U21-landshold tabte noget skuffende hele 4-1 til Sverige i EM-semifinalen lørdag aften. En ærgerlig afslutning på en turnering, hvor de unge danskere med Jess Thorup i spidsen ellers indfriede målet om at komme videre fra gruppespillet og indløse den eftertragtede OL-billet.

U21-landstræneren understregede da også dagen efter den store skuffelse, at semifinalepladsen og især OL-billetten var en stor bedrift. Thorup er dog ikke gået helt fri af kritik i løbet af turneringen, hvor han har truffet nogle kontroversielle valg til den danske startopstilling.  Men spørger man hovedpersonen selv, om han har truffet de rigtige beslutninger, er han klar i mælet.

U21EM Højbjerg: Ved drengene, hvordan de bliver som Robben?

- Ja, det mener jeg. Jeg står ved mine beslutninger. Jeg har ikke tænk på den enkelte spiller - holdet har været prioritet et. Jeg står ved, hvad jeg har gjort - på trods af, at jeg har skuffet mange spillere. Sådan er gamet. Jeg har det fint med dette pres, og det er ikke noget, der har tynget mig. Man skal ikke side i den stol, som jeg sidder i, hvis man ikke er klar på at træffe de hårde valg, sagde Thorup til den danske presse dagen efter nederlaget til Sverige.

Jess Thorup og U21-drengene er færdige ved U21-EM (Foto: Lars Poulsen) U21EM Skuffet landstræner: Føler verden falder sammen

Det pres er der i den grad også som cheftræner på A-landsholdet – en stilling, som vil være ledig om et år. Flere navne er blevet nævnt som en mulig afløser for Morten Olsen – deriblandt Jess Thorup – og den tidligere Esbjerg-træner lægger da heller ikke skjul på, at han ville elske at stå i spidsen for Agger og co.

Pierre-Emile Højbjerg skuffede mod Sverige og har generelt haft et skuffende EM, selv om Danmark spillede sig til OL. Bayern-spilleren har virket træt og har savnet overskud. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Dansk sammenbrud: Så mange dumpede

- Ja, selvfølgelig vil jeg gerne det. Det siger sig selv. Er der nogen, der synes, jeg kan gøre det, skal jeg være den første til at sige ja til det. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg tænker da også over, hvad denne slutrunde har betydet for mig. Hvad åbner det af døre? Jeg er da stolt og beæret over, at nogle nævner mig i forbindelse med A-stillingen. Selvfølgelig har jeg ambitioner, men jeg har ikke skænket det mange tanker, siger han.

- Hvilken erfaring har du taget med dig efter denne turnering i forhold til et eventuelt job som A-landstræner?

- Jeg har prøvet at stå i en slutrunde - det havde jeg ikke prøvet før nu. Jeg ved, at der er et step fra U21 til A. Nogle gange skal man vokse med opgaven.  Og det synes jeg, at jeg gjort her. Om jeg er klar til det nu? Det er der andre, der skal vurdere, siger han.

Først skal den tidligere angriber dog holde ferie – men den vil han også bruge til at evaluere sin egen indsats til U21-slutrunden.

- Jeg fortryder ikke mine valg, men jeg skal stadig kigge indad – hvordan har jeg gjort det? Hvad skal jeg lære af det? Jeg har fået mange ting med mig, som jeg kan bruge fremadrettet. Men jeg kan jo ikke være 100 procent tilfreds med ikke at præstere som et hold i den afgørende kamp - der er jeg den første til at kigge indad, indrømmer han.

Jess Thorup langede efter kampen ud efter TV3s spørgsmål til Viktor Fischer:

33 kommentarer
Vis kommentarer