Thorup slagtede egen spiller: Men Danmark sprudlede mod Sverige

U21-landsholdet leverede en fremragende sidste test før afrejsen til EM - men to danske spillere havde alligevel lidt at fornøje sig over efter 2-2 mod Sverige

Danmark og Sverige delte i en underholdende test forud for EM-slutrunden for U21-landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark og Sverige delte i en underholdende test forud for EM-slutrunden for U21-landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

LYNGBY STADION (Ekstra Bladet): Lucas Andersen må undre sig over, hvad han har gjort forkert over for U21-landstræner Jess Thorup.

Stortalentet fra Ajax – som ganske overraskende blev sorteret fra til EM – blev nemlig flået ud midt i første halvleg, da U21-landsholdet her til aften testede mod Sverige.

Lucas Andersen blev ofret efter Patrick Banggaard få minutter tidligere var blevet udvist for en nødbremse mod Sveriges John Guidetti.

Udskiftningen af Ajax-spilleren kunne ud fra en logisk betragtning forsvares. Danskerne skulle spille de sidste 70 minutter af kampen i undertal. Men på det psykologiske plan virkede beslutningen unødvendig barsk over for Lucas Andersen, der fortsat er ved at fordøje, at han blev vraget til slutrunden, da Jess Thorup satte navn på sine 23 mand for ti dage siden.

Så da Lucas Andersen blev pillet fra banen til fordel for AGF’s Jens Jønsson, så valgte han at traske forbi landstræneren uden at give hånd og med blikket demonstrativt rettet mod græsset.

- Jeg havde regnet med, jeg skulle have en noget større rolle. Først er man ikke med, så er man med, så er man måske ikke med. Det er klart, det ikke det fedeste. Det hjælper mig ikke. Klarhed er det, man kommer nemmest ud af tingene med. Det ville have gavnet mig mere, fortalte Lucas Andersen efter kampen til DR Sporten.

Fischer havde regnet med holdkammeraten

Jess Thorup og Lukas Andersen er ikke verdens bedste venner. (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup og Lukas Andersen er ikke verdens bedste venner. (Foto: Lars Poulsen)

Nye problemer
Hvis U21-landstræner Jess Thorup ikke havde panderynker nok inden afrejsen til EM i Tjekkiet, så blev de blot endnu dybere under den sidste testkamp mod Sverige, der endte 2-2.

Landstræneren står nemlig med to alvorlige spørgsmålstegn inden afrejsen på lørdag. Angriber Emil Berggreen måtte stå helt over i kampen grundet skade. Og midt i første halvleg måtte en storspillende Uffe Bech humpe ud med en knæskade.

Bedømt på de tårer, der stod i FC Nordsjælland-fløjens øjne, da han måtte humpe mod omklædningen, så er slutrunden mere end tvivlsom – og dermed rykker Lucas Andersen trods sin barske skæbne tættere på en plads i truppen... ironisk nok.

U21-talenterne på røven før sidste test

De bekymringer til trods, så blev kampen mod Sverige en yderst opløftende test før afrejsen. Jess Thorup kunne blot råde over en håndfuld af de spillere, der forventes at spille åbninngskampen mod Tjekkiet. Og den tidlige udvisning til Patrick Banggaard gjorde ikke opgaven lettere.

- Han tog et træk ind foran mig, og set i bakspejlet skulle jeg bare have ladet ham løbe, sagde FCM-spilleren om episoden, der gav ham den uheldige hovedrolle.

Alligevel serverede de rød-hvide en fornøjelse af en kamp, hvor Sverige trods det numeriske overtal i lange perioder blev ud- og nedspillet. Imponerende med tanke på, at otte af starterne hos gæsterne forventes at udgøre stammen under EM.

Uffe Bech måtte bide smerter i sig efter en tackling. Han er dog positiv med henblik på sine chancer for deltagelse ved slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)
Uffe Bech måtte bide smerter i sig efter en tackling. Han er dog positiv med henblik på sine chancer for deltagelse ved slutrunden. (Foto: Lars Poulsen)

Flyvende Randers-bomber
Svenskerne kom godt nok i spidsen på det straffespark, som John Guidetti omsatte efter et kvarter. Men allerede tre minutter senere leverede Randers FC-angriberen Nicolai Brock-Madsen kampens absolutte perle.

Den høje angriber flugtede med hælen et hjørnespark fra Rasmus Falk i nettet. Rendyrket Zlatan-stil. Og det blev et ganske fint billede på, hvordan resten af halvlegen kom til at forme sig. Det var Zlatanmark mod Zlatans hjemland.

Danskerne kørte rundt med gæsterne anført af en overdådigt spillende Lasse Vigen Christensen. Fulham-spilleren har ofte været u-landsholdets stærkeste og kampen i aften var ingen undtagelse. Men også OB’s Mikkel Desler, der fik chancen i stedet for Uffe Bech efter skaden, efterlod et overbevisende indtryk.

Anden halvleg var den danske overlegenhed ikke så udtalt. Svenskerne fik væsentligt mere at sige takket være den ekstra mand lige som den sædvanlige strøm af udskiftninger satte sit præg.

Alligevel burde Danmark have vundet, da Riza Durmisi blev nedlagt af FCM’s Kristoffer Olsson i straffesparksfeltet med 20 minutter igen. Nicolai Brock-Madsen scorede sikkert fra pletten.

Havde føringen holdt kampen ud havde det været en perfekt afsked inden afrejsen. Men fem minutter før tid kom Simon Gustafson igennem og udlignede helt unødvendigt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind