To scoringer i rap sender Sverige i armene på Danmark

To italienske scoringer i rap sendte englænderne til tælling og Sverige i favnen på Danmark ved U21-EM

Foto: AP
Foto: AP

To scoringer med to minutters mellemrum var for stor en mavepuster for englænderne, der til aften tabte 3-1 til Italien og må se sig ude af U21 EM.

England havde ellers alle kortene på hånden og kunne selv afgøre deres skæbne med en sejr over italienerne, som derimod skulle vinde - samtidig med at Sverige tabte mod Portugal - for at gå videre til semifinalen ved EM.

Efter 12 minutter fik England den første store målchance, da Danny Ings efter en fornem første-berøring fik en friløber mod den italienske målmand Francesco Bardi, som han nok burde have udnyttet bedre.

Efter 22 minutter kom englændernes anden store målchance, da Harry Kane, som i den grad havde fået snøret støvlerne ordentligt til aften, lavede en lækker nedtagning i venstre side af banen, inden han tog et par flotte træk og affyrede et langskud med adresse direkte efter hjørnet.

Til englændernes skuffelse leverede den italienske keeper Francesco Bardi dog noget af en pragtredning, som i den grad satte fut i de italienske fødder.

Branimir Hrgota havde ikke nogen stor kamp i den gule trøje (Foto: AP) U21EM Dansk gave: Nabokrig i semifinalen

Flyvende scoring
Blot få minutter senere landede bolden bag den engelske forsvarskæde, hvor Andrea Belotti nærmest kom flyvende og prikkede den i nettet til 1-0 uden chance for den engelske keeper Jack Butland.

Målet fik Englands midtbane til at falde fuldstændig sammen. Efter et engelsk boldtab to minutter senere fik Marco Benassi bolden på kanten af det engelske felt, hvor han køligt lagde den forbi den engelske målmand til stillingen 2-0, og dermed var de de engelske EM-drømme så godt som slukkede.

Efter pausen måtte selv de allermeste optimistisk englændere give fortabt. 20 minutter før tid øgede Italien nemlig deres føring til 3-0, da et langt indkast fra højre side blev forlænget og landede lige i panden på Marco Benassi, som med et halvdårligt hovedstød kunne score sit andet mål.

Englands Nathan Redmond pyntede dog på resultatet med et flot langskud i overtiden til slutresultatet 3-1.

Sejren var dog ikke nok til en semifinale for italienerne, da Sverige scorede i kampens sidste minut mod Portugal til slutresultatet 1-1, og derfor tog den famøse andenplads i puljen og semifinale-billetten.

Dermed er der lagt op til noget af et opgør i semifinalen, når de danske U21-drenge møder de svenskes ditto i en sand nordisk nabokrig på lørdag.

6 kommentarer
Vis kommentarer