TV: Se ydmygelsen - Portugal smadrer Tyskland 5-0

Portugal er på vej med en ny gylden generation og er i finalen ved U21-EM efter 5-0 mod Tyskland

Portugal smadrede Tyskland 5-0 (Foto: AP)
Portugal smadrede Tyskland 5-0 (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Bernardo Silva, Ricardo Pereira, Ivan Cavaleiro, Joao Mario og Ricardo Horta. Øv dig godt på navnene allerede nu, for de er godt på vej ind som dominerende navne på den helt store fodboldscene.

Godt nok spiller de i øjeblikket kun i klubberne Monaco, Porto, Benfica, Sporting og Malaga, men lørdag aften var de med en scoring hver med til at sikre Portugal et af nationens mest bemærkelsesværdige resultater gennem tiderne, da det blev til gigantiske 5-0 i U21-EM-semifinalen mod turneringens storfavoritter fra Tyskland.

Sådan starter Danmark: Thorup dropper offensiv stjerne

Siden marts måneds 0-0-kamp mod Danmark har den danske U21-træner Jess Thorup regnet portugiserne for en af EM-turneringens favoritter, men 0-1-nederlaget mod Tjekkiet i den sidste testkamp og tre målfattige gruppekampe så ud til at pege på portugisernes evige problem: De mangler målscorere.

Semifinalen mod Tyskland viste dog med al tydelighed, at portugisernes kvaliteter ikke kan holdes tilbage. Efter 3-0 ved pausen slog Portugal til igen 38 sekunder inde i anden halvleg, og så var den kamp afgjort.

Tyskerne var en skygge af sig selv, og Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen havde sin første redning midt i anden halvleg, mens den tyske anfører og topscorer Kevin Volland slet ikke viste de takter, han tryllede med mod Danmark, og det blev endnu sværere, da Leonardo Bittencourt så rødt midt i anden halvleg.

Dansk-svensk krig: Derfor slår vi jer!

Med sejren viser Portugal, at de er på vej med en ny gylden generation. Den første siden 1994, hvor man nåede finalen ved U21-EM i Frankrig med navne som Luís Figo, Rui Costa, João Pinto and Jorge Costa på holdet.

Dengang tabte man finalen til Italien. Nu er Portugal storfavoritter før tirsdagens finale i Prag og vil også være en af de helt store favoritter, når der spilles OL i Rio næste sommer.

Se alle fem mål i 5-0-ydmygelsen her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+