U21-holdets D-dag: I dag får tre kniven

Niels Frederiksen skal torsdag skære sin EM-trup fra 26 til 23 spillere. Form, skader og taktiske overvejelser spiller ind på U21-landstrænerens valg

U21-landstræner Niels Frederiksen skal overbringe dårligt nyt til tre spillere, når den danske EM-trup skæres til. Foto: Lars Poulsen
U21-landstræner Niels Frederiksen skal overbringe dårligt nyt til tre spillere, når den danske EM-trup skæres til. Foto: Lars Poulsen

Tre spillere fra U21-landsholdet går fredag på ufrivillig ferie. Og hvis de vil til Italien, bliver det for egen regning.

Torsdag er sidste frist for DBU til at indgive den 23-mandstrup, som skal repræsentere Danmark ved EM-slutrunden i Italien og San Marino.

Lige nu forbereder 26 spillere sig her i Danmark til slutrunden, men for tre af dem slutter EM-eventyret, inden det overhovedet kom i gang.

- Jeg gør mig da mange overvejelser og ser på spillernes niveau til træning. Der er nogle, der ikke har spillet så meget, der er nogle, der lige er kommet tilbage efter skader.

- Og så er det lang tid siden, at jeg sidst har set dem. Så det handler om at se på, hvor de er henne, og hvad niveau de er på, siger Niels Frederiksen til Ekstra Bladet.

Det er dog ikke det eneste, der afgør, hvem han vælger – og hvem han vælger fra. Der er et taktisk aspekt, og valg af system er også afgørende for, hvem Frederiksen i sidste ende sier fra.

- Spiller vi med tre eller fire i bagkæden? Det kan få betydning for, hvor mange stoppere vi skal have med. Og de taktiske overvejelser vil også spille ind i forhold til midtbanekonstellationen.

- Er der svært?

- Nja, jeg har da mange overvejelser, og der er en grund til, at jeg har udtaget 26 spillere i første omgang. Vi har mange dygtige spillere, der gør det godt, så det er ikke så nemt.

- Men det er heldigvis - og det holder jeg fast i - et positivt problem, siger Niels Frederiksen, der i løbet af torsdagen kommer til at overbringe en glædelig nyhed til 23 og en kedelig til tre.

- Det er en del af det. Det er aldrig sjovt at skulle skuffe nogen - specielt ikke nogen, der både er dygtige og gør alt, hvad de kan.

- Men det er sådan, det er. Det er det, jeg også er ansat til. Det er min opgave, så det er det, jeg gør, fastslår den kommende Brøndby-træner.

Det er nærliggende at skyde på, at i hvert fald en central midtbanespiller og en kantspiller bliver blandt dem, som U21-landstræneren sorterer fra.

Danmark indleder 17. juni EM med en kamp mod Tyskland i Udine.

Marcus Ingvartsen brillerede i sin Superliga-tid. 23 mål i 16/17-sæsonen gjorde ham til topscorer. Foto: Jens Dresling FC Nordsjælland Drømmespiller i Superligaen: - Der skal ske noget

Mads Valentin Pedersen har været en dygtig back for FC Nordsjælland i de sidste fire sæsoner, men nu er det slut. Foto: Jens Dresling FC Nordsjælland Roser Brøndby: - Men jeg vil gerne sydpå

Foto: Ritzau Scanpix/SERGIO PEREZ Sport og Spil Hun var ikke den første: Her er de vildeste baneløbere

Niels Frederiksen og Ebbe Sand får også en travl transfersommer. Foto: Kenneth Meyer Sport og Spil Varm transfersommer venter: Sådan handler Brøndby, Randers & FC Nordsjælland

6 kommentarer
Vis kommentarer