U21-keeperens helvede: Konstante smerter i halvandet år

Frederik Rønnow tvivlede på, om smerterne nogensinde ville gå væk. Men nu er han i Tjekkiet og kan blive Danmarks førstemålmand under U/21-EM

Frederik Rønnow i aktion for Esbjerg for halvandet år siden (Foto: Lars Poulsen)
Frederik Rønnow i aktion for Esbjerg for halvandet år siden (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der var dage, hvor det var et helvede. Hvor vejen til et comeback syntes umulig for målmanden, der for år tilbage brød igennem i Superligaen som 19-årig og blev kaldt det største talent i AC Horsens nogensinde. Men Frederik Rønnow kom tilbage.

Det stod ellers ikke skrevet nogen steder, at målmanden Frederik Rønnow skulle være en del af Jess Thorups U/21-landshold, da han for under fire måneder spillede sin første kamp i halvandet år i en træningskamp for Horsens. Men nu står han her og kandiderer til en startplads på U/21-landsholdet, der møder Tjekkiet i onsdagens åbningskamp ved EM-slutrunden i Prag.

Det betyder meget for Rønnow bare at være med, men han vil også gerne spille.

- Det er jo fedt. Det er en personlig sejr. Det var ikke noget, jeg havde forventet for et halvt år siden, men jeg kom i gang igen, og tingene har udviklet sig. Derfor er det lidt mere naturligt, og siden jeg blev udtaget til træningskampen mod USA i marts, har det været min målsætning at komme med. Nu er det bare super fedt at være her og få lov at få denne oplevelse med. Jeg ser sindssygt meget frem til at træne med en masse spillere og spille min egen chance. Jeg håber, at jeg kan præge det og komme i betragtning, siger Frederik Rønnow til tipsbladet.dk.

I mere end et år var han væk fra fodboldbanen med et springerknæ. Under en tur med U/21-landsholdet i januar 2014, blev det besluttet, at han skulle opereres, og der gik lang tid før han var kampdygtig igen.

- Jeg havde konstante smerter i halvandet år, og mit sidste halve år i Esbjerg var også med smerter og begrænsninger. Når man har et springerknæ, har man problemer med at hoppe og sætte af, så det var op ad bakke at være målmand med de problemer. Når der går halvandet år med smerter, begynder man også at spørge sig selv om, hvorvidt det nogensinde går væk. Det tog sin tid, og jeg er glad for den måde, vi gjorde det på. Det har måske taget længere tid, men nu står jeg her helt uden smerter. Det er det vigtigste at jeg kan spille igen, siger Rønnow, der i løbet af skadesperioden tvivlede på, om han nogensinde ville blive klar igen.

- Når man har haft smerter i næsten halvandet år, vænner man sig nærmest til det. Det var hårdt til tider og svært at holde modet oppe, men jeg kunne gribe tingene an på to måder: Enten kunne jeg græde over min karriereudvikling eller jeg kunne vende det om og få det bedste ud af det. Jeg gav den en skalle og arbejdede mig tilbage. Der var selvfølgelig dage, hvor det var et helvede, men jeg prøvede at få det bedste ud af det. Tanken om at spille fodbold igen, drev mig også langt , siger han.

Modgang har modnet
Han glæder sig over, at han nu er helt klar til at præstere.

- Rent fysisk mærker jeg ingenting til knæene, men det sætter sine spor, når man har været ude så længe. I forhold til målmandsspillet og timingen. De første par måneder sejlede jeg rundt. Derfor har det også været en lang kamp, men jeg mener, at jeg er nået langt, og jeg er endda steget nogle procenter. Jeg skal fortsætte med at lægge på. Jeg synes helt klart, at jeg er på rette vej. Det er fire måneder siden, jeg spillede min første halvleg i en træningskamp, så det er kæmpestort, at jeg er her nu. Det er fedt, siger han.

Modgangen har også været med til at modne 22-årige Rønnow, der havde et hårdt genoptræningsforløb, men har spillet stort set hele forårssæsonen for AC Horsens.

- Jeg har oplevet modgang, og det var slag på slag på slag. Jeg trænede lidt med efter fem måneder, men det var ikke godt, og så fik jeg et gok i nødden. Efter et par måneder var det stadig skidt. Jeg blev hele tiden sat tilbage og skulle rejse mig igen. Det har virkelig givet mig noget. Når man har siddet uden for, betyder det ekstra meget, når man endelig spiller og træner uden smerter, fortæller han.

Nu venter altså en U/21-slutrunde, hvor det endnu ikke er afklaret, om Frederik Rønnow, Jakob Busk eller David Jensen skal vogte målet for Danmark. I den sidste testkamp fik Rønnow og Busk en halvleg hver, men intet tyder på, at U/21-landstræner Jess Thorup har besluttet sig.

- Det er tæt – også set ud fra træning. De to andre har været mere med omkring holdet i løbet af det seneste år. Det kan stille dem i en favorabel situation, men målmandsmæssigt er vi tætte, og der er god konkurrence omkring det. Jeg fokuserer på det, jeg kan gøre: Jeg skal give den en skalle til træning, og så må vi se, hvor langt det bærer, siger Frederik Rønnow.

Frederik Rønnow spiller i øvrigt også for sin fremtid under U/21-slutrunden. Målmanden har meldt ud, at han gerne vil videre fra AC Horsens denne sommer, og blandt andre OB meldes på rygteplan som en bejler til keeperens signatur.

TV: Er det her et drop af Rønnow

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+