U21-målmand før EM-dyst: Tyskland er presset

Jakob Busk ser udmærkede danske muligheder for point mod EM-favoritten, hvis spillet kommer til at fungere

Jakob Busk i det danske mål lægger presset på tyskerne, der skuffede i deres første kamp mod Serbien, der endte 1-1. (Foto: Lars Poulsen)
Jakob Busk i det danske mål lægger presset på tyskerne, der skuffede i deres første kamp mod Serbien, der endte 1-1. (Foto: Lars Poulsen)

Jakob Busk havde flere afgørende redninger på kritiske tidspunkter, da det danske U21-landshold onsdag vandt 2-1 over Tjekkiet i den første kamp ved EM.

Lørdag kan Sandefjord-målmanden se frem til endnu en travl aften, når Danmark møder Tyskland i den anden kamp i gruppe A.

EM-favoritterne skuffede i deres første kamp mod Serbien, der endte 1-1. Det kan blive en fordel for Danmark, vurderer Jakob Busk.

- Det er dem, der er under pres. Vi fik en god start med tre point, og de fik kun et point.

- De er udråbt som favoritter, så det er dem, der er pressede og skal jagte et resultat. Naturligvis går vi efter at lukke det, men presset er på dem, siger målmanden, der er ejet af FC København.

Frederik Sørensen måtte forlade banen i første halvleg mod Tjekkiet - og han bliver ikke klar til kampen mod Tyskland. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Frederik Sørensen går glip af EM-kamp mod Tyskland

Danmark vil med en sejr være sikker på mindst andenpladsen i gruppe A, der giver adgang til semifinalerne og en plads ved OL i Rio næste år.

- OL fylder ikke så meget, vi taler ikke meget om det. Det ville være super fedt, men lige nu handler det om at holde skruen lige i vandet og sørge for, at vi kommer videre fra denne gruppe, siger Jakob Busk.

Succes mod Tyskland kræver en bedre første halvleg end mod Tjekkiet, hvor Danmark var heldig med kun at være bagud 0-1 ved pausen.

- De er gode, men det er vi også. Men vi kan ikke igen tillade os at spille sådan en første halvleg, så vil vi blive straffet hårdere end mod tjekkerne. Vi bliver nødt til at spille vores bedste for at være med, siger Jakob Busk.

- Vi skal smide presset væk fra egne skuldre og levere det, vi kan, og som vi viste i anden halvleg mod Tjekkiet. Så er jeg overbevist om, at vi også har en fin chance mod tyskerne, siger den danske målmand.

Morten Olsen skulle i dag have snakket talentudvikling med DBU-formand  Jesper Møller (tv) og den øvrige bestyrelse. Det møde er aflyst, da landstræneren er blevet syg (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Morten Olsen aflyser sin Prag-tur

Kampen mellem Danmark og Tyskland begynder lørdag aften klokken 20.45 i Eden Arena i Prag.

1 kommentar
Vis kommentarer