U21-profil offer for smædesange

Forfulgt i Prag: Her forklarer danske Yussuf Poulsen, hvordan det påvirker ham at spille for en af de største tyske hade-klubber

Yussuf Poulsen ærgrer sig efter sin brændte chance mod Tyskland. Det var lige noget, Leipzig-haderne på stadion kunne bruge... (Foto: AP)
Yussuf Poulsen ærgrer sig efter sin brændte chance mod Tyskland. Det var lige noget, Leipzig-haderne på stadion kunne bruge... (Foto: AP)

Hvis man vil vinde en popularitets-konkurrence, er RB Leipzig det helt forkerte sted at befinde sig.

Danske Yussuf Poulsen måtte såmænd finde sig i talrige, højt-gjaldende smædesange rettet mod sig selv og hans tyske arbejdsgiver, da stjernefrøet lørdag aften deltog i den bedrøvelige danske nedtur på Prags Eden Stadion mod Tyskland.

Selv under et U21-EM for landshold forfølger klubbens modstandere de spillere, der til hverdag tjener hyren i den ’kunstige’ klub, der bliver fodret via det helt store sugerør fra Red Bull-koncernen.

Jannik Vestergaard var bedste mand. Til gengæld kom Pione Sisto i menneskehænder. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Dansk makværk: Så mange fejlede

Yussuf Poulsen bemærkede det også:

- Jeg hørte dem, men det er jo den slags, jeg lever med hver eneste uge – uanset hvor jeg spiller, siger Yussuf Poulsen til tyske Sport1.

Efter to år i klubben har han for længst vænnet sig til at være del af et hade-projekt blandt alle andre klubbers fans, og han har kun hovedrysten til overs for det faktum, at selv under en U21-slutrunde langt væk i Tjekkiet, bliver klubben og den spillere oratorisk chikaneret af tyske tilskuere.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det må være deres problem. Hvad disse mennesker gør, har jeg ingen indflydelse på, siger Yussuf Poulsen til den tyske tv-station.

U21EM Landstræner: Derfor spillede Højbjerg ikke

Det er ikke længere end ti dage siden, modstandere af klubben forulempede tv-transmissionen på ARD, hvor der blev trukket lod til første runde af den tyske pokalturnering.

’Hurensöhne’ og ’Bullenschweine’  - ’ludersønner’ og ’tyresvin’ - lød brølene mod hadeklubben foran millioner af tv-seere, og studieværten måtte højlydt gøre opmærksom på, at ’det her altså er et anstændigt program’.

RB Leipzig er blevet et mega hade-objekt, fordi klubben bliver fodret med Dietrich Mateschitz’ mange Red Bull-millioner. Det er forbudt at bruge firmanavne i tysk fodbold, så RB står naturligvis for RasenBallsport.

Red Bull-koncernen har annonceret, at koncernen over ti år vil pumpe en lille milliard kroner i klubben.

Det er ikke alle, der jubler over den kendsgerning…

Viktor Fischer har accepteret bænkplads. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Viktor Fischer respekterer plads på bænken ved U21-EM

Se her, hvilke ritualer U21-drengene har

21 kommentarer
Vis kommentarer