U21-stjerner kan ende i giga-handler: Her er de hotteste danskere

Marcus Ingvartsen er den varmeste salgsemne i en kæmpe gruppe af eftertragtede danske spillere

Der er rift om U21-spillerne ved EM. Foto: Lars Poulsen
Der er rift om U21-spillerne ved EM. Foto: Lars Poulsen

KRAKOW (Ekstra Bladet): Træk en linje op gennem Danmarks midterakse, når U21-drengene åbner EM mod Italien i morgen. Fortsæt stregen over mod højre flanke og slut ved målmand Jeppe Højbjerg.

Den figur kan meget vel indramme de spillere på U21-landsholdet som ender med at skifte klub denne sommer.

Seks af de sandsynlige startere mod Italien – og dermed mere end halvdelen af startopstillingen – er på træk.

Nogle af dem kan udløse kæmpe-summer. Det gælder Marcus Ingvartsen og Andreas Maxsø i FC Nordsjælland. Og så er der andre der mere nødtvungent er undervejs som den nedrykkede Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg eller Frederik Holst, der lod sin aftale i Brøndby udløbe, mens Lasse Vigen Christensen og Andrew Hjulsager har haft det svært i Fulham og Celta.

Ekstra Bladet giver dig her overblikket over de spillere, som kan bruge EM til at finde en ny klub.

***

Marcus Ingvartsen (th) og Lasse Vigen Christensen. Foto: Lars Poulsen
Marcus Ingvartsen (th) og Lasse Vigen Christensen. Foto: Lars Poulsen
 

MARCUS INGVARTSEN

FC Nordsjællands plan er ikke til at tage fejl af. Marcus Ingvartsen skal levere et gyldent EM og skydes af for store penge. Marcus Ingvartsen er den mest eftertragtede spiller i hele EM-truppen. Superliga-topscorer og topscorer i EM-kvalen. Og nu matches han så mod Italien og Tyskland – brager angriberen igennem der, så kommer klubberne til at kaste sig over hinanden for at sikre sig Marcus Ingvartsen. Men det er et tveægget sværd som lige så vel kan ende med at gøre angriberen totalt uinteressant i de to lande, hvis han kikser… men den slags vrøvl er ikke værd at bekymre sig om.

Andreas Maxsø. Foto: Lars Poulsen
Andreas Maxsø. Foto: Lars Poulsen
 

ANDREAS MAXSØ

Forsvarets styrmand er i samme situation som holdkammeraten Marcus Ingvartsen. Alle planer er lagt an på et salg denne sommer. Andreas Maxsø har udviklet sig til U21-landsholdets defensive krumtap. Han skal under U21-slutrunden bevise, at han er i stand til at matche de bedste. Kan Maxsø holde stjernerne fra Tyskland og Italien i skak så venter der store muligheder for FCN-forsvareren.

Andrew Hjulsager. Foto: Lars Poulsen
Andrew Hjulsager. Foto: Lars Poulsen
 

ANDREW HJULSAGER

Den lokale avis i Vigo og andre spanske medier meddeler, at Andrew Hjulsager skal finde en ny klub denne sommer. Derfor bliver EM afgørende for Andrew Hjulsagers muligheder. Han ligner umiddelbart det bedste bud på en individuel stjerne på landsholdet. Han har set skarp ud i træningen og strålede i testkampen mod Sverige. Alt sammen kan bane vejen for en positiv transfer for den tidligere Brøndby-spiller.

Mikkel Duelund. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Duelund. Foto: Lars Poulsen
 

MIKKEL DUELUND

Supertalentet fra FC Midtjylland er blandt de yngste i den danske EM-trup. Og unge talenter er i høj kurs over alt lige nu. Mikkel Duelund er netop kåret til Superligaens bedste teenager. Han har længe haft udlandets bevågenhed, og lykkes han med at komme ind under EM og gøre en forskel for de rød/hvide, så kommer interessen til at eksplodere. FC Midtjylland har taget en pejling på interessen for Mikkel Duelund og er forberedt på, at et salg kan være nært forestående.

LASSE VIGEN CHRISTENSEN

Det bliver den anden slutrunde i træk for Fulham-spilleren, men hvor han for to år siden stod midt i sit gennembrud i London-klubben, så er situationen nu ændret markant. Danskeren har ingen stor stjerne hos manager Slavisa Jokanovic, der sendte U21-anføreren på leje i Burton i foråret. Lasse Vigen Christensen har et år tilbage af sin aftale i Fulham, men det er givet at han skal bruge EM til at spille sig ind i varmen hos potentielle bejlere.

Jeppe Højbjerg. Foto: Lars Poulsen
Jeppe Højbjerg. Foto: Lars Poulsen
 

JEPPE HØJBJERG

Niels Frederiksens ubestridte førstevalg mellem stængerne er endt i en penibel situation efter Esbjergs nedrykning. Degraderingen rejser nemlig alvorlig tvivl om Jeppe Højbjergs reelle niveau. Der har været store udsving hen over året og selv om foråret stort set var pletfrit, så kiksede Højbjerg på det allermest kritiske tidspunkt i nedryknings-playof mod AC Horsens, da han log Kjartan Finnbogassons langskud smutte ind. Jeppe Højbjerg har altid leveret på U21-landsholdet og han har brug for en stor slutrunde for at tænde de bejlere som er parat til at betale den pris, som Esbjerg forventer.

***

De kan også finde nye klubber

Emiliano Marcondes (i midten) er én af de mange eftertragtede danske spillere. Foto: Lars Poulsen
Emiliano Marcondes (i midten) er én af de mange eftertragtede danske spillere. Foto: Lars Poulsen
 

Emiliano Marcondes

Offensivspilleren har bare et halvt år tilbage af sin aftale i FC Nordsjælland. Det giver en god forhandlingsposition i forhold til interesserede klubber, men det skal ikke glemmes at FCN det seneste år haft held til at forlænge aftaler med profiler i samme situation.

Rasmus Nissen

FC Midtjylland-forsvareren har evnerne og attituden til noget stort. Han er bare 19 år, men lykkes han at fortrænge Frederik Holst ved EM, så kan det bane vejen for et salg allerede denne sommer.

Frederik Holst

Kontrakten med Brøndby er udløbet og Holst er på udkig efter ny arbejdsgiver.

Daniel Iversen

Det er aftalt med Leicester, at tiden er inde til udlejning for den 19-årige målmand.

Thomas Hagelskjær

Den 22-årige AGF-målmand er tredjevalg i Aarhus-klubben og skal ud og have fast spilletid.

Afsløring: Så MEGET eller LIDT kan U21-stjernerne score på EM

Mystik om dansk topscorer inden EM-brag

Superligaens trænere: Han er forårets største profil

Dansk profil får hjælp af eks-FCK'er: 'Jeg havde mentale udfordringer'

'Største potentiale nogensinde i Superligaen'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive