U21-talenterne fik tordnende velkomst

Jess Thorup måtte afbryde første træningspas i Prag på grund af voldsomt tordenvejr

Frygt for lynnedslag betød, at U21-landsholdet måtte afbryde første træning i Prag. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Frygt for lynnedslag betød, at U21-landsholdet måtte afbryde første træning i Prag. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet). Vi må ikke håbe, at U21-landsholdets entré i Tjekkiet er en forsmag på, hvad der venter det 'rigtige' landshold i aften.

For så venter der et sandt uvejr.

U21-landstræner Jess Thorup blev nemlig tvunget til at afbryde sit første træningspas i Prag efter bare fem kvarter, fordi et voldsomt tordenvejr rullede ind over Prag-bydelen Zizkov, hvor danskerne har træningscentrum.

Bare ånd lettet op, Uffe (Foto: Lars Poulsen) U21EM Uffe Bech slipper med skrækken og rejser med til EM

Det der startede som et stille regnvejr i den lummervarme tjekkiske eftermiddag blev efter et stykke tid til rumlende torden.

Og da et større tordenskrald flænsede aftenluften over de boligblokke, der omgiver det primitive stadion, så skred team manager Thomas Andersen hurtigt ind: 'Det der var tæt på... vi må ind,' råbte han fra sidelinjen og i løbet af et par minutter stod spillerne ved sidelinjen og trak i træningstøjet, mens Jess Thorup med et stille smil måtte konstatere, at det første træningspas i Prag blev et kvarter kortere end planlagt.

Danmark og Sverige delte i en underholdende test forud for EM-slutrunden for U21-landshold. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Thorup slagtede egen spiller: Men Danmark sprudlede mod Sverige

Men med tanke på hvor katastrofalt det gik FCN-spilleren Jonathan Richter, da han blev ramt af et lyn, så var det svært at fortænke U21-landstræneren i beslutningen. Da bussen trillede ud af parkeringspladsen flænsede et lyn hen over himlen og slog ned mindre end 200 meter fra stadion bedømt på tordenskraldets størrelse.

Uffe Bech var slet ikke på banen i Prag. Han døjer stadig med det slag han fik under knæet mod Sverige og landstræner Jess Thorup beskriver Bech som tvivlsom til kampen mod Tjekkiet på onsdag.

- Jeg har ikke afskrevet onsdag, siger Uffe Bech til Ekstra Bladet.

Emil Berggreen trænede med i begrænset omfang, mens Nicolaj Thomsen har overvundet sin rygskade og var fuldt med i hele den afkortede træningsseance.

Danmark spiller første kamp onsdag mod værterne fra Tjekkiet.

2 kommentarer
Vis kommentarer