U21-talenterne på røven før sidste test

Jess Thorup kommer ikke i nærheden af at stille sit optimale hold mod Sverige

Yussuf Poulsen (tv), Andreas Christensen og Jannik Vestergaard er alle forfremmet til a-landsholdet og kommer ikke med i U21-holdets sidste testkamp før EM (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen (tv), Andreas Christensen og Jannik Vestergaard er alle forfremmet til a-landsholdet og kommer ikke med i U21-holdets sidste testkamp før EM (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

VEDBÆK (Ekstra Bladet): Der er en god grund til at holde optimismen i skak inden U21-EM starter om en uge.

For godt nok bejler de unge til titlen som den stærkeste talent-generation i Danmark nogen sinde. Men forberedelserne er helt til rotterne. Landstræner Jess Thorup får i bedste fald testet bredden, når Danmark møder Sverige i Lyngby i morgen.

For Jacob Busk, Alexander Scholz, Frederik Sørensen og Lasse Vigen Christensen bliver de eneste spillere i startformationen mod Sverige, der formentlig også spiller åbningskampen ved EM mod Tjekkiet om fem dage.

Fire ud af 11 startere gør i praksis testkampen værdiløs med henblik på EM.

I forvejen var Pione Sisto og Pierre-Emile Højbjerg ude af testkampen grundet deres involvering i landskampen mod Serbien. Men da Morten Olsen udtog sit landshold gik landstræneren meget langt for at tilgodese Jess Thorups EM-forberedelser. Siden er yderligere fire spillere blevet forfremmet - og fem U21-spillere mere har været inde omkring Olsens træninger.

- Du sagde på et tidspunkt, at du helst ikke ville udtage for mange spillere, der skulle med a-holdet, og derfor ville komme sent ind i dine forberedelser. Ville du så have valgt den samme trup, hvis du vidste, hvad du ved nu?

- For en måned siden, da jeg tænkte på hvilke spillere, der skulle med, så havde jeg nok valgt en anderledes trup. Men når situationen nu er som den er, så vælger jeg at tage de positive briller på.

- Jeg har jo selv set i lejren, hvordan nogle spillere har fået selvtillid og et kæmpe boost af at være med på a-holdet. Og det boost de kommer med, vælger jeg at opfatte som postivt, selv det er mange - seks spillere - der først kommer tre dage før åbeningskampen.

- Forhåbentlig har de været med ti lat slå Serbien. De har været med til noget stort, og så tror jeg på at de kan flytte den her flok samlet, håber landstræner Jess Thorup og tilføjer:

- Ud fra det jeg ved nu, så opfatter jeg det som positivt, at så mange er inde og opleve det løft de får af at være med omkring Morten Olsens hold, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+