Udstillet til EM: Tyskland knuste de danske drømme

Danmark blev som første hold ekspederet ud af U21-EM, da Niels Frederiksens tropper også tabte anden kamp - denne gang 3-0 til Tyskland

Jeppe Højbjerg blev passeret tre gange efter pausen. Dermed er Danmark færdige ved U21-EM. Foto: Anders Kjærbye
Jeppe Højbjerg blev passeret tre gange efter pausen. Dermed er Danmark færdige ved U21-EM. Foto: Anders Kjærbye

KRAKOW (Ekstra Bladet): 25 år efter Danmark vandt EM med den historiske finale-triumf mod Tyskland fik vores naboer mod syd en solid revanche, da de rød-hvide blev ekspederet ud af U21-EM som første nation efter et stort 3-0 nederlag.

Et nederlag som gør ondt på selvforståelsen blandt danskerne, som især i første halvleg skal roses for en stærkere og mere modig indsats end de leverede mod Italien i den første kamp.

Det viste sig imidlertid ikke tilstrækkeligt, da danskerne i et dejavu fra åbningskampen mod Italien blev presset voldsomt ned i minutterne efter pausen og det pres kulminerede, da Yussuf Poulsens holdkammerat fra Leipzig, Davie Selke, med en kølig afslutning lagde bolden ind over Jeppe Højbjerg til 1-0.

På forhånd havde landstræner Niels Frederiksen slået fast, at det ville være 'selvmord' at gå ud og angribe tyskerne.

Og Stefan Kuntz' drenge var beviseligt en overvældende offensiv maskine som kampen skred frem, men så længe, at danskerne havde kræfter til at føre angrebene igennem, så var det gennemgående indtryk faktisk, at det nærmere var selvmord ikke at angribe tyskerne.

Det var når tyskerne ikke blev forstyrret i bagkæden og opspillet, at de for alvor skabte problemer for danskerne.

Hjulsager og Danmark er færdige ved slutrunden. Foto: Anders Kjærbye
Hjulsager og Danmark er færdige ved slutrunden. Foto: Anders Kjærbye

Og det glemte danskerne som anden halvleg skred frem. Kræfterne slap op, og kvalitets-niveauet mellem en flok håbefulde drenge med postnummer Superligaen og Postleitzahl Bundesliga åbenbarede sig.

Et par gode frisparksmuligheder lige uden for feltet blev ikke udnyttet til udlligning. Tættest kom Kenneth Zohore, da han fandt et hul i den tyske mur.

Og så gik det helt galt, da først Marc-Oliver Kempf helt fri kunne banke et hjørnespark ind til 2-0 og kort efter blev cifrene hårde 3-0, da indskiftede Nadiem Amiri gjorde det til 3-0 med 12 minutter igen. 

Tyskerne skabte kampen igennem masser af chancer, men indtil det gik galt lige efter pausen, så var det faktisk en helt anden oplevelse at se holdet matche tyskerne end det havde været at se dem mod Italien i søndags,

Væk var det uambitiøse boldtrilleri fra åbningskampen mod Italien. I stedet for at luske mod et æreløst exit fra EM, så skød Niels Frederiksens tropper brystet frem og lignede fra første fløjt et hold, der ville spille den utopiske chance mod Serge Gnabry, Maximilian Arnold og alle de andre tyske Bundesliga-stjerner.

Maximilian Arnold var en af flere Bundesliga-stjerner på det tyske mandskab. Foto: Anders Kjærbye
Maximilian Arnold var en af flere Bundesliga-stjerner på det tyske mandskab. Foto: Anders Kjærbye

Raffinerede Lucas Andersen var blevet pillet ud af start-formationen til fordel for vævre og arbejdsomme Mikkel Duelund.

En inspireret rokade fra U21-landstræneren, der fik en spiller ind i opgøret som kunne matche tyskernes tempo og fik gang på gang generet tyskernes opspil, så danskerne kunne få nogle af de omstillinger, som havde været en mangelvare mod Italien.

Og pludselig begyndte Marcus Ingvartsen også at ligne det han er - en topscorer i Superligaen, som de mange Bundesliga-bosser på tribunen stadig overvejer at byde på.

Casper Nielsen og co. fik tæsk af tyskerne. Foto: Anders Kjærbye
Casper Nielsen og co. fik tæsk af tyskerne. Foto: Anders Kjærbye

Fra at være et uanvendeligt aktiv mod Italien var Ingvartsen pludselig en trussel. Et hovedstød tæt under mål kunne han ikke dirigere ned under overliggeren. Og da han fik muligheden i en omstilling, så huggede han til som en ægte afslutter nu gør - dog uden den fornødne kvalitet.

Danskerne havde mulighederne før chancen. De turde spille mod tyskerne.

Som forventet var de oppe mod overmagten, men de viste modet til at kopiere heltene fra 1992... denne gang dog uden happy end.

Dänemark, Dänemark... Alles ist Vorbei

Ronaldos kovending: Nu vil han blive i Real Madrid

Rygtemøllen svirrer: Her er transfervinduets 21 varmeste superstjerner

Overblik: Her er PL-topklubbernes udfordringer

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.