Viktor Fischer respekterer plads på bænken ved U21-EM

Ajax-spilleren vil gerne spille med fra start hver gang, men han holder sig klar, når der bliver brug for ham.

Viktor Fischer har accepteret bænkplads. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer har accepteret bænkplads. (Foto: Lars Poulsen)

Viktor Fischer måtte nøjes med en rolle som indskifter, da Danmarks U21-landshold i fodbold lørdag aften fik en lektion og tabte 0-3 til et sprudlende tysk mandskab ved EM i Tjekkiet.

Ajax-spilleren blev skiftet ind 18 minutter før tid i stedet for Pione Sisto, men eftersom Tyskland førte med tre mål, var det svært at gøre en forskel.

Viktor Fischer fik onsdag 55 minutter på banen i 2-1-sejren over Tjekkiet, hvor han spillede forreste angriber, men lørdag måtte han altså varme bænken fra start.

- Det er blevet besluttet af den ene eller den anden grund. Det må man selvfølgelig respektere, siger offensivspilleren.

Han har svært ved at vurdere, om han begynder kampen fra start, når det danske hold på tirsdag møder Serbien i den afgørende kamp om at gå videre fra gruppe A.

- Det ved jeg ikke. Jeg tør ikke at sige noget, siger Viktor Fischer.

Selvom han respekterer, at landstræner Jess Thorup satte ham på bænken fra start mod tyskerne, betyder det ikke, at han affinder sig med det.

- Jeg vil gerne spille lige som alle andre. I kender da min holdning, I ved, hvad jeg vil og synes. Det behøver jeg ikke stå og gentage efter hver kamp, hvor jeg har spillet eller ikke har spillet.

- Derfor behøver jeg ikke at stå og sige, om jeg synes, jeg skal spille eller ej. Men jeg respekterer, hvis jeg ikke gør, og jeg er klar, hvis jeg skal, siger Viktor Fischer.

Danmark ligger nummer to i gruppe A med tre point for to kampe, det samme som Tjekkiet.

Tyskland fører med fire point, mens Serbien er sidst med et point.

De to bedste hold i gruppen går videre til semifinalerne, og Viktor Fischer er optimistisk på sit holds vegne.

- Vi skal slå Serbien, den er bare ikke længere. Men vi skal simpelthen op på et højere niveau, end det, vi troede, vi kunne spille på mod Tyskland.

- Og så slår vi også Serbien, så skal vi slå Serbien. Og så er vi i semifinalen, hvor vi har alle muligheder. En semifinale er en kamp for sig, hvor mange ting spiller ind. Og så gælder kampen mod Serbien i øvrigt også en OL-plads, siger Viktor Fischer.

1 kommentar
Vis kommentarer