Ydmyg Højbjerg: Vi mangler at nå topniveauet

Bayern München-spilleren er stolt af, at Danmark rejste sig efter tysk dukkert og kom i EM-semifinalen

Det danske U21-landshold i fodbold har i perioder spillet godt ved EM-slutrunden i Tjekkiet.

Men holdet har endnu ikke været oppe at ramme loftet i en hel kamp.

Den vurdering kommer fra midtbaneprofilen Pierre-Emile Højbjerg, efter at Danmark tirsdag aften kvalificerede sig til semifinalen med en 2-0-sejr over Serbien i Prag.

- Vi er nødt til at være ydmyge og have respekt for, at vi endnu ikke har ramt topniveauet.

- Vi har ramt et højt niveau og vundet to kampe, men vi er nødt til at være lidt skarpere på omstillinger, på de lidt nemme bolde i midten og i opbygningsspillet, siger Bayern München-spilleren.

U21EM Kæmpe-optur: Nu bliver U21-drengene klar

19-årige Pierre-Emile Højbjerg glæder sig dog meget over sejren over Serbien, tre dage efter at Danmark blev kørt fuldstændig rundt af Tyskland med et 0-3-nederlag til følge.

- Vi viste mentalitet og attitude. Og så viste vi god stil, efter at vi blev kørt over af tyskerne. Vi rejste os og var ikke skræmte, det viser, at vi er mandfolk.

- Vi kan være stolte, og vi har taget et vigtigt skridt. Både nu, men også i forhold til fremtiden og den generation, der er ved at blive klækket ud, siger Pierre-Emile Højbjerg.

De danske spillere jubler over Viktor Fischers scoring. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Uffe Bech blev låst ude fra sejrsfesten

Danmark vandt gruppe A foran Tyskland og skal lørdag spille semifinale i Prag mod nummer to fra gruppe B, der bliver afgjort onsdag aften.

Her kan modstanderen blive Portugal, England, Sverige eller Italien.

- Jeg håber lidt på svenskerne, så nu må vi se, siger Højbjerg.

Se målene fra Danmarks sejr over Serbien:

2 kommentarer
Vis kommentarer