Ude i kulden: - Jeg behøver ingen forklaring

Simon Kjær, der har siddet klistret til bænken i Atalanta de tre seneste kampe, mener ikke det er til hans fordel, at hans nye klub har spillet så mange kampe. Der er nemlig ingen tid til at træne

Tidligere på måneden præsenterede Åge Hareide den trup, der skal i aktion mod Gibraltar og Irland.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Mens Simon Kjær er landstræner Åge Hareides faste forsvarsklippe med 37 af nordmandens 40 kampe i spidsen for Danmark, har situationen udviklet sig helt anderledes på klubplan.

Kort før transfervinduet smækkede i blev han udlejet fra Sevilla til Atalanta, og det har indtil nu bestemt ikke været et lykkeligt lejemål for den 30-årige forsvarsspiller.

Simon Kjær har i tre af syv kampe blot spillet 144 af 630 minutter den seneste måned, siden han vendte retur til Italien efter landskampene i oktober.

Han har siddet solidt plantet på bænken de seneste tre kampe.

Simon Kjær tilbage i Herning, hvor landsholdet var med til at indvie en ny hybridbane, der har kostet 12,4 mio. kr. Det er meningen, at landsholdene skal træne på banen, når de befinder sig i området. Foto: Lars Poulsen.
Simon Kjær tilbage i Herning, hvor landsholdet var med til at indvie en ny hybridbane, der har kostet 12,4 mio. kr. Det er meningen, at landsholdene skal træne på banen, når de befinder sig i området. Foto: Lars Poulsen.

Ikke det store problem
- Jeg vil selvfølgelig gerne spille mere. For jeg er fit og klar, når der er brug for mig. Men jeg ser det på ingen måder som et problem, at jeg har siddet ude et par kampe. Det havde været et problem, hvis jeg ikke havde spillet i to-tre måneder, forklarer han.

Har du fået en forklaring fra træneren?

- Jeg behøver ingen forklaring. Jeg har snart spillet 500 kampe på topplan og har prøvet meget. Træneren har valgt andre løsninger.

- Man skal tænke på, at den måde vi spiller på i Atalanta er meget krævende. Det var sådan, at jeg ikke bare kunne træde ind i en tre back kæde. Vi spiller et specielt system, hvor vi skal skubbe op nedefra.

En alvorsfuld Simon Kjær ses her sammen med landstræner Åge Hareide. På trods af manglende spilletid på det seneste er hverken kaptajnen eller landstræneren bekymret. Foto: Lars Poulsen.
En alvorsfuld Simon Kjær ses her sammen med landstræner Åge Hareide. På trods af manglende spilletid på det seneste er hverken kaptajnen eller landstræneren bekymret. Foto: Lars Poulsen.

Rejser væk når der kan trænes
- Men jeg er ikke for gammel til at lære noget nyt, selv om jeg er blevet 30 år, forklarer Simon Kjær og kommer med sin egen forklaring på, hvorfor han indtil nu kun har været marginalspiller i den italienske topklub.

- Det er bestemt ikke til min fordel, vi har spillet så mange kampe, fordi det betyder, at træningen bliver meget begrænset. De eneste tidspunkter vi reelt kan træne flere dage i træk, er i landskamppauserne. Og der er jeg jo med det danske landshold, forklarer Simon Kjær.

Mandag blev Kjær og landsholdskammeraterne samlet i Herning, hvor en ny hybridbane blev indviet, samtidig med forberedelserne startede til de to sidste kval-kampe mod Gibraltar og Irland.

- Jeg er altid glad for at være hjemme med landsholdskammeraterne igen. Allerede da jeg kom, mærkede jeg en glæde hos alle over, at vi er sammen igen.

- Vi har til opgave at samle nationen på den her uge, hvor vi skal vinde de to kampe. Vi tænker alle kun på, vi skal kvalificere os direkte til EM. Den mulighed, der eksisterer via Nations League, er slet ikke i vores tanker, påpeger han.

Han vil dog ikke kalde det fiasko, hvis den direkte vej mod EM glipper.

- Det vil være et utroligt bump på vores vej. Men som sagt: Den mulighed er ikke i vores tanker nu. Vi tænker, vi selv skal ordne tingene, pointerer han.

Afgørelsens time er i Dublin næste mandag.

Brandvarm Cornelius straffer storklub

Her er Hareides udvalgte

Målmænd:
Kasper Schmeichel, Leicester
Jesper Hansen, FC Midtjylland
Frederik Rønnow, Eintracht Frankfurt

Forsvarsspillere:
Henrik Dalsgaard, Brentford
Mathias Zanka Jørgensen, Fenerbahce
Peter Ankersen, Genoa
Simon Kjær, Atalanta
Jonas Knudsen, Malmö
Joachim Andersen, Lyon
Andreas Christensen, Chelsea
Jens Stryger Larsen, Udinese

Midtbanespillere:
Christian Eriksen, Tottenham
Christian Nørgaard, Brentford
Lasse Schöne, Genoa
Daniel Wass, Valencia
Pierre-Emile Højbjerg, Southampton
Thomas Delaney, Dortmund

Angribere:
Andreas Cornelius, Parma
Martin Braithwaite, Leganes
Robert Skov, Hoffenheim
Christian Gytkjær, Lech Poznan
Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Kasper Dolberg, Nice

Laudrup om Bendtner: - Et ungt menneskes deroute

Druknede VM-sorger: Bendtner bællede flaske til 25.000 kroner

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+