Uden Messi sender Argentina Chile mod kvalifikationsfiasko

Chiles fodboldlandshold får svært ved at nå til VM i Qatar efter et 1-2-nederlag på hjemmebane mod Argentina

Argentinas Rodrigo De Paul og Papu Gomez jubler efter slutfløjtet, mens Chiles spillere ser skuffede til i baggrunden. Foto: Javier Torres/Reuters
Argentinas Rodrigo De Paul og Papu Gomez jubler efter slutfløjtet, mens Chiles spillere ser skuffede til i baggrunden. Foto: Javier Torres/Reuters
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Mål fra Angel Di Maria og Lautaro Martínez sikrede natten til fredag dansk tid Argentina en sejr på 2-1 ude mod Chile i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Udeholdet var uden superstjernen Lionel Messi, der fik et hvil, efter at han for nylig blev smittet med coronavirus.

I stedet var det hans holdkammerat fra Paris Saint-Germain Angel Di Maria, som sikrede Argentina føringen, da han drejede bolden op i krogen uden for feltet efter ti minutter.

Chiles engelskfødte angriber Ben Brereton udlignede godt ti minutter senere, inden gæsterne i anden halvleg udnyttede en skade til Chiles målmand Claudio Bravo til at lukke kampen.

Bravo var ved at forberede sig på at blive udskiftet, da Argentinas Rodrigo de Paul sendte et kraftfuldt forsøg afsted mod mål fra 30 meter.

Den småskadede målmand kunne ikke gøre andet end at parere bolden ud i feltet, og her stod Lautaro Martínez klart til at følge op.

Nederlaget er et stort slag for Chiles chancer for at kvalificere sig til VM i Qatar.

Holdet ligger på en syvendeplads i den sydamerikanske VM-kvalifikation med 16 point og tre kampe tilbage.

Kun de øverste fire hold ud af de ti hold i puljen kvalificerer sig direkte til turneringen. Femtepladsen skal møde et hold fra den asiatiske VM-kvalifikation i en playoffkamp om at komme med.

Chile har et point op til Peru og Colombia på sjette- og femtepladsen, men begge de hold har fordelen af at have spillet en kamp færre.

Topholdet Brasilien og Argentina på andenpladsen har allerede kvalificeret sig til VM. Ecuador på tredjepladsen ser også ud til at komme til Qatar.

Natten til fredag dansk tid rykkede Uruguay op på fjerdepladsen ved at besejre Paraguay 1-0 på udebane. Holdet er to point foran Colombia og Peru, men har ligesom Chile spillet en kamp mere end de to mandskaber.

Lyt til 'Agenterne'

Klokken 23.38 blev Manchester United-FC København i 2020 fløjtet af, og klokken 3 havde Rasmus Falks agent, Mads Bach Lund, det første møde med en af Falks mange bejlere den sommer.

I ottende afsnit af 'Agenterne' bringer Mads Bach Lund os tæt på det forløb, der i december 2020 gjorde Falk til Superligaens - måske - bedst betalte spiller.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+