Udenlandske medier amok over Eriksen

Fra nær og fjern hyldes den danske playmaker som en verdensklassespiller, som man glæder sig til at følge ved sommerens VM-slutrunde

Superlativerne vælter ned over Christian Eriksens fodboldbegavede hoved fra nær og fjern efter hans sublime præstation i Dublin.

Alle overgiver sig til den danske hattrick-skytte og glæder sig til at følge ham ved VM-slutrunden næste sommer.

Irish Times hæfter sig ved, at vikingerne vente tilbage efter 1.200 år men anerkender i samme indledning, at der ikke var et fnug af uretfærdighed i det danske avancement.

’Christian Eriksen retfærdiggjorde hvert et ord, der er sagt og skrevet om ham efter lodtrækningen. Han scorede et hattrick og flåede generelt det irske hold fra hinanden’, hedder det.

Den svenske fodboldkommentator på svenske Kanal 9, Henok Goitom, slår fast, hvad de fleste danskere vidste i forvejen, i Kanal 9. At Eriksen er Nordens klart bedste spiller, mens norske VG selvfølgelig også lige anlægger en national vinkel på Åge Hareides triumf.

’Han har genforenet Danmark og Norge’, skriver Trond Johannessen i sin klumme fra Dublin.

’Han vandt over Irland, men har også besejret hele Danmark, alle skeptikerne, alle kritikerne, alle dem, som havde svært ved at forstå, hvorfor i al verden en nordmand skulle styre det danske landshold’.

Svenske Expressen glæder sig over ’historiske Eriksen’, der sørger for, at Danmark følger Sverige og Island til slutrunden, og i Tyskland noterer Bild, at ’Eriksen stod fadder til den danske succes, og at forskellen på de to hold var en ægte verdensklassespiller’, ligesom fodboldmagasinet Kicker glæder sig over at skulle se 'Danish Dynamite' i Rusland anført af den danske playmaker.

Også Daily Mail hæfter sig ved ’erobreren Eriksen’.

De danske roligans kan trygt rejse til VM i Rusland, fortæller ekspert. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Sådan får du billet til VM i Rusland

’Han er virkelig en juvel, Danmarks nummer ti. Teknisk i top, med en boksers hjerte og en langdistanceløbers lunger’.

The Sun kalder den danske playmaker for langt den bedste spiller på banen. ’Han vil kaste glans over slutrunden til sommer’, hedder det, og The Guardian skriver, at Eriksen ’smukt beviste, at han tilhører den absolutte elite’.

The Telegraph mener, at Eriksen ’sparkede bolde i kassen, som var det en træningsøvelse’, og fastslår, at en verdensklassespiller altid vil udgøre en stor forskel i en international kamp.

Også nærværende publikation er oppe i det høje hyldestleje. Eriksen får således karakteren 7 på en skala, der går fra 1 til - 6!

Stemningen var helt oppe at ringe efter sejren på 5-1, og det var svært at gennemføre interviews med spillerne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 22:57 Kvist nær druknet i øl: Vi viser så mange boller

Christian Eriksen var for vanvittig. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 14. nov. 2017 - kl. 22:42 To Russia with love: Eriksen, du er for sindssyg!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen