Udskældt angriber scorer igen: - Det vil altid nage

Nicolai Jørgensen kan ånde lettet op efter sit første landskampsmål siden DET straffespark

Nicolai Jørgensen og hele det danske landshold fik en succesoplevelse fredag aften i Wales. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensen og hele det danske landshold fik en succesoplevelse fredag aften i Wales. Foto: Lars Poulsen

CARDIFF (Ekstra Bladet): Hvis man spurgte Åge Hareide, så viste Nicolai Jørgensen mandsmod af en helt særlig karakter, da han påtog sig ansvaret for at sparke det afgørende straffespark i det vanvittige VM-drama i kvartfinalen mod Kroatien i Nizhny Novgorod.  

Den vurdering var der bare rigtig mange ude i fodbold-Danmark, der ikke var enig i.

Så da frustrationerne skulle ud, blev Feyenoord-angriberen den store syndebuk.

Siden har skader betydet, at Jørgensen ikke har haft muligheden for at revanchere sig for den afbrænder, som allerede er indskrevet i fodboldhistorien.

Men fredag aften var angriberen, der altid har været blandt Åge Hareides favoritter, tilbage i startopstillingen.

Og han levede i den grad op til tilliden.

En gennemsolid indsats blev kronet med det meget vigtige 1-0, hvor han afsluttede et perfekt kontraangreb med at liste bolden mellem benene på målmanden.

Nicolai Jørgensen jubler over scoring. Fotos: Lars Poulsen

 

En scoring, der ikke alene sendte Danmark på kurs mod gruppesejren, men også signalerede, at Jørgensen nu er videre efter sin afbrænder i Rusland.

Så smilet var til at få øje på midt i Cardiff Citys fanshop, der dannede rammen for mixed zone efter 2-1 sejren over Wales.

- Det betyder rigtig meget. Det er ikke nogen hemmelighed. Jeg har været inde i en god stime her på det sidste. Det fortsatte jeg i dag. Det var også et vigtigt mål for holdet, så det var dejligt, konstaterer Nicolai Jørgensen, som senest kom på tavlen for landsholdet i 4-0 sejren over Polen i Parken.

- Det er altid fedt at score på landsholdet, og når det nu var et stykke tid siden, var det vigtigt for mig at komme i gang igen, siger han og tilføjer.

- Man kan nok godt kalde det en forløsning.

Men selv om Rusland er længe siden, og målene igen flyder, så indrømmer angriberen, at såret fra det brændte straffespark aldrig heler.

- Man kommer aldrig helt videre. Det er noget, der selvfølgelig altid vil nage en lille smule. Men det har jeg snakket nok om nu. Der er ikke noget at gøre ved det, lyder det fra Nicolai Jørgensen, der i stedet kan glæde sig over, at den nu både står på oprykning til Nations League og en øget mulighed for at komme til EM i 2020.

Se også: Kæmpe dansk triumf efter gyser-afslutning

Se også: Hareide tilfreds efter triumf - trods tabet af to spillere

 Se også: Tre mand oppe at ringe: Se alle de danske karakterer

Thomas Delaney fører an. Uanset om han er anfører eller ej, vil han råbe op på banen. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 16. nov. 2018 - kl. 18:26 Delaney om anførervalg: - De kommer til at høre på mig uanset hvad

Den nye trøje er rigtig god at have på og sidder rigtig godt på kroppen, mener den tidligere landsholdsspiller Klaus Berggreen, der giver trøjen fire ud af seks stjerner. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Landsholdslegende uddeler stjerner: Så lækre er de danske slutrundetrøjer gennem tiderne

Cristiano Ronaldo har ikke været en farlig mand på frispark i denne sæson, så du skal ikke spille på, at han scorer på et under VM. Foto: Paul White/AP Sport og Spil Undgå betting-fælder: Her er spillene, du IKKE må hoppe på

Se også: Speciel sejr for Eriksen: - Det har jeg aldrig prøvet før

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere