UEFA åbner sag mod Danmark

DBU risikerer en straf, fordi danske fans brød reglerne i forbindelse med EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar i fredags

Danske fans brød reglerne i forbindelse med EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar, som du kan se highlights fra her. Video: Discovery Networks Danmark.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) åbner sag mod Danmark efter EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar.

På sin hjemmeside skriver UEFA, at Danmark er sigtet for brug af pyroteknik og for episoden, hvor en tilskuer løb på banen og stødte sammen med Kasper Schmeichel.

Begge episoder blev kritiseret af fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU), Peter Møller.

- Fredag var der desværre enkelte fans, der gik langt over stregen. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Vi ønsker fantastisk stemning hos vores fans, men det skal også være trygt for alle at gå til landskamp, lød det fra Peter Møller på DBU's hjemmeside.

DBU forventede allerede lørdag, at både baneløber, pyroteknik og ølkast ville give bøder, fordi det uden tvivl er i strid med UEFA’s regler.

- Vi kan risikere bøder på flere hundrede tusinde kroner, som vi i stedet kunne have brugt på aktiviteter for vores fans. Det var ærgerligt og synd for de mange fans, der gør et fantastisk stykke arbejde med at bakke op om holdet, sagde Peter Møller.

Artiklen fortsætter under billedet..

En baneløber kan blive dyr for DBU. Foto: Lars Poulsen
En baneløber kan blive dyr for DBU. Foto: Lars Poulsen
 

Af DBU's pressemeddelelse fremgik det også, at der var slagsmål på tribunerne, men hverken slagsmål eller ølkast er en del af den sigtelse, som UEFA har strikket sammen mod Danmark.

Kort efter kampen identificerede DBU to personer, der overtrådte reglerne, ligesom man efterfølgende ikke lagde skjul på, at man vil forsøge at identificere alle andre, der kastede øl og affyrede pyroteknik, hvorefter de personer også vil blive straffet.

Sagen skal diskuteres af UEFA's disciplinærkomité 12. december, hvorefter der vil falde en dom.

UEFA har også åbnet en række sager fra andre kamp, ligesom der er indledt en undersøgelse af, hvorvidt der var racistiske tilråb i kampen mellem Rumænien og Sverige. Her blev svenske Alexander Isak angiveligt udsat for racistiske tilråb.

Landsholdsfodbold DBU med klar melding til fans: Vi finder jer

Landsholdsfodbold Det så du ikke på tv: Baneløber i clinch med Schmeichel

Alexander Isak fejrer den svenske EM-billet, men under kampen i Bukarest blev svenskeren udsat for racistiske tilråb. Foto: Octav Ganea/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Svensk EM-fest skæmmet: - Skal jeg stoppe kampen?

Åge Hareide kan i aften sikre sig den anden slutrundedeltagelse af to mulige. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Vraget Hareide: Drop citronfjæset og sæt kronen på værket!

164 kommentarer
Vis kommentarer