Annonce:
Annonce:

UEFA advarer DBU: Afbud bliver straffet - men amatører er ok

Ifølge UEFA vil sagen blive taget op hos disciplinærinstanser, hvis Danmark ikke gennemfører testkamp

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Ved du, hvem der er blevet udtaget til landsholdet? Har du set nogle spillere i lufthavnen? Så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Det er ikke kun en aflyst kamp i den nye landsholdsturnering Nations League, der kan få konsekvenser for Dansk Boldspil-Union (DBU).

Også en aflyst testkamp vil åbne en sag hos Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) disciplinærinstanser.

Det understreger UEFA's kommunikationsafdeling i en mail.

- For enhver kamp, der ikke gennemføres, gælder det, at sagen bliver overført til UEFA's disciplinærinstanser, skriver UEFA.

Landsholdsspillerne og DBU er havnet i en konflikt, fordi parterne ikke kan blive enige om en ny landsholdsaftale.

Danmark skal efter planen møde Slovakiet onsdag i en venskabskamp og Wales søndag i Nations League.

Annonce:

Men på grund af konflikten leder DBU efter andre spillere, der kan udtages til de to landskampe, så forbundet undgår sanktioner fra Uefa.

Konflikten mellem spillerne og DBU eskalerede i weekenden, efter at DBU havde sat 31. august som deadline for en aftale.

Derfor meddelte DBU lørdag, at forhandlingerne var indstillet, og unionen tilbød spillerne en midlertidig aftale til at gennemføre de to kommende landskampe.

Spillerne fik til søndag aften klokken 18 til at meddele, om de mødte op i landsholdslejren eller ej.

Søndag tilbød spillerne at stille op, hvis man forlængede den tidligere aftale.

Det svar anså DBU som et afbud til fodboldkampene, og DBU meddelte, at man ville forsøge at finde en alternativ landsholdstrup til kampene mod Slovakiet og Wales.

Og det må de godt, forklarer den tidligere generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, der i dag sidder i UEFA's Control, Ethics and Disciplinary Body, som er disciplinærkomitéen under Det Europæiske Fodboldforbund.

Annonce:

- I det omfang, at DBU møder med de bedste af dem, der har lyst til at spille, mener jeg ikke, at der kan blive tale om sanktioner for, at man ikke spiller med det bedste hold, siger Jim Stjerne Hansen.

De spillere, som landstræner Åge Hareide i første omgang havde udtaget til onsdagens testkamp mod Slovakiet og det efterfølgende Nations League-møde med Wales, ønsker ikke at spille på DBU's betingelser.

Og da DBU samtidig ikke vil imødekomme spillernes krav, er unionen tvunget til at lede efter spillere på et noget lavere niveau.

- Det har jo altid været en frivillig sag, om man vil stille op for sit land. Hvis ikke man vil det på de givne betingelser, så må forbundet jo finde nogle andre, der vil.

- Man vil jo nok grine ad os internationalt, men UEFA vil garanteret ikke sanktionere det, siger Jim Stjerne Hansen.

Fakta om konflikten

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er havnet i en konflikt, der kan ende med at få alvorlige konsekvenser for dansk landsholdsfodbold.

Det ved vi om konflikten:

Sammenbrudte forhandlinger

Den tidligere landsholdsaftale blev indgået i 2015 og udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland. Parterne har længe forhandlet om en ny aftale, men de kan ikke blive enige.

Konfliktens knaster

Parterne ønsker ikke i detaljer at fortælle, hvad de ikke kan blive enige om.

Spillerne har haft en række krav omkring forplejning, behandling og andre fysiske forhold i forbindelse med deres optræden på landsholdet. DBU mener at have imødekommet spillerne på disse områder.

En større knast synes at være de kommercielle rettigheder, hvor spillernes personlige sponsoraftaler støder sammen med DBU's aftaler på vegne af landsholdet.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet.

DBU mener at være kommet spillerne i møde på dette område, men spillerne er ikke tilfredse med de tilbudte vilkår på det kommercielle område.

I forbindelse med tidligere forhandlinger har spørgsmålet om, hvorvidt DBU har rolle af arbejdsgiver og spillerne af arbejdstagere, også været en stor knast. Hvor meget dette punkt fylder i de nu sammenbrudte forhandlinger i denne omgang, har parterne ikke oplyst.

Parterne er også uenige om bonusvilkår ved kvalifikation til og deltagelse i slutrunder.

Kilde: Ritzau

DBU lover landskamp: Vi spiller onsdag

DBU på knæ for divisionsklubber: Vi håber, I vil støtte os

Se SMS-beskeden til Superliga-spillerne: 'Sig nej tak til landsholdet'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: