UEFA afviser kritik: 'Hjalp med at redde Eriksens liv'

UEFA kommer ikke til at give Danmark og Finland en undskyldning efter Eriksens kollaps under EM

Eriksen er centrum for uenighed mellem UEFA og Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen
Eriksen er centrum for uenighed mellem UEFA og Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

I et halvt år har den danske og internationale spillerforening presset UEFA for klare regler, når en spiller falder om på banen som Christian Eriksen.

Direktøren for Spillerforeningen i Danmark, Michael Sahl, kritiserede i Ekstra Bladet i sidste uge UEFA hårdt for ikke at have handlet som lovet efter Christian Eriksens kollaps under EM. Nu reagerer UEFA i et skriftligt svar.

Forbundet afviser kritikken med, at de mener, at man allerede har disse protokoller, mens lignende protokoller har været gældende i næsten 20 år.

- Det var præcis disse protokoller, som også inkluderer særlige tilføjelser for EM2020, der sikrede, at et ordentligt uddannet og udstyret lægehold var til stede og hjalp med at redde Christian Eriksens liv, lyder det fra UEFA's medieafdeling i en mail.

Michael Sahls kritik gik på, at direktøren mente, at UEFA ikke havde taget ved lære af den grufulde oplevelse med Eriksen. Og han mener, at UEFA skylder de danske og finske spillere en undskyldning for at have presset dem til at spille deres EM-kamp færdig efter Eriksens kollaps.

Men det skal han nok næppe sætte næsen op efter.

- Vi vil også gerne påpege, at UEFA's ledende overlæge, Zoran Bahtijarević, præsenterede disse protokoller for spillerforeningerne og forbundene - organiseret af FIFPRO. Alle, der var til stede, var enige om, at UEFA's protokoller er nogle af de mest moderne i sportens verden, skriver forbundet videre.

Danske landsholdsspillere var i chok efter Eriksens kollaps under EM. Foto: Jens Dresling
Danske landsholdsspillere var i chok efter Eriksens kollaps under EM. Foto: Jens Dresling
 

Christian Eriksens hjerteproblemer betød, at han var livløs i op til fem minutter, har han selv fortalt til DR. Han blev genoplivet og er nu klar til igen at spille fodbold.

Dermed er den danske landsholdsspiller altså på helt rette vej, men hverken den internationale eller danske spillerforening kommer til at se store ændringer i de protokoller, der omhandler måden, hvorpå man fremover vil reagere på lignende situationer.

- UEFA gennemgår konstant vores helbredsprotokoller og tilpasser dem for at tage de seneste anbefalinger med i overvejelserne fra internationale professionelle lægefaglige organisationer såsom Det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC, red.)

Kasper Hjulmand langede ud efter 'særlig rådgiver' hos UEFA, efter han sagde, at der var mere end de to muligheder, efter kampen mod Finland.

Danmark og Finland spillede EM-kampen i sommer færdig efter Christian Eriksens hjertestop, genoplivning og en lang pause. Kampen endte 1-0 til finnerne.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+