UEFA: Coronavirus truer EM

UEFA's vicepræsident bekræfter, at sommerens EM-slutrunde kan komme i fare

For at begrænse coronavirussens udbredelse er det ekstremt vigtigt at inddæmme smitten, så den ikke får lejlighed til at sprede sig ved store begivenheder som EM. Anders Fomsgaard fra Statens Seruminstitut fortæller, hvordan man inddæmmer smitten. Video: AP, Reuters

Den frygtede coronavirus har indtaget Europa.

Virussen, der først blev opdaget i Kina, er i de seneste dage rykket vestpå, og har spredt sig til en række europæiske lande.

Jubel efter målet mod Irland, der med nød og næppe sikrede Danmark deltagelse til sommerens slutrunde. Landsholdsfodbold Fik du ikke en EM-billet? Sidste chance klokken 14!

Og truslen er nu så stor, at UEFA for første gang bekræfter, at frygten for yderligere spredning kan få konsekvenser for sommerens EM-slutrunde.  Det skriver svenske Aftonbladet.

- Døren til EM bliver kun lukket, hvis situationen forværres, siger UEFA's vicepræsident, Michele Uva således tirsdag.

Særligt Italien er hårdt ramt.

Flere hundrede mennesker er allerede smittede, og flere har mistet livet. I weekenden blev fire Serie A-kampe udsat, og torsdag må Inter og Christian Eriksen spille for tomme tribuner, når Ludogorets kommer forbi Milano i Europa League.

Det ventes ligeledes, at en række Serie A-kampe bliver afviklet for lukkede døre i den kommende weekend.

Til sommer er Italien et af 12 europæiske lande, der lægger græs til slutrundekampe.

Således skal tre gruppekampe og en kvartfinale spilles i hovedstaden, Rom, hvor der endnu ikke er fundet smittede personer.

Og i UEFA afventer man nu, hvordan den kritiske situation udvikler sig.

- Vi er på et punkt, hvor vi afventer. Vi bedømmer hvert land enkeltvis, og fodbolden må følge de ordrer, der kommer fra de respektive nationer, siger Michele Uva.

Parken i København lægger græs til Danmarks tre gruppekampe mod Finland, Rusland og Belgien samt en enkelt ottendedelsfinale.

Der venter en fantastisk rød-hvid kulisse i Parken. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Dansk EM-boost: - Simpelthen genialt

Foto: Michaela Rehle/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold København får problemer ved EM

Åge Hareide kan se frem til et møde med sine landsmænd 1. juni i Danmark. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Ny kamp på plads: Åge får ønskemodstander