UEFA hjælper med danske navne: Hvem er Hoy-bee-air og Doo-lun?

Hvis du ikke kan greje navnene i rubrikken, er der tale om Jeppe Højbjerg og Mikkel Duelund. Det er sådan, UEFA vejleder deres engelsktalende læsere i at udtale danske U21-EM-spillere

Mikkel Duelund er et af de navne
Mikkel Duelund er et af de navne

I morgen er U21-EM over os, og dermedbliver en række fodboldkommentatorer verden over sat på en alvorlig prøve. For hvordan udtaler man lige Bartłomiej Drągowski eller Mijat Gačinović?

Lige så vel som at de polske og serbiske navne kan volde problemer herhjemme, kan danske navne slå knuder på udenlandske tunger. Ikke mindst vores æ;er, ø;er og å;er kan gøre et navn uoverskueligt for den uindviede.

UEFA har dog udarbejdet en udtalevejledning på sin hjemmeside, hvor man kan blive klogere på, hvordan man siger slutrundens navne.

- Høfligheden hos generationer af nordiske spillere iEngland har ført til, at deres navne udtales dårligt i den engelsktalende verden. Det danske g har meget lidt til fælles med det hårde engelske g, og dansk har også færre skarpe kanter, end det ser ud til på papiret, skriver UEFA.

Disse navne har UEFA fremhævet som værd at vejlede i udtalen i.

Patrick Bangaard; Bawn-gor
Jakob Blåbjerg; Blob-yer
Frederik Børsting; Bursting
Mikkel Duelund; Doo-lun
Thomas Hagelskjær; Hail-ski-air
Andrew Hjulsager; Yool-sayer
Jeppe Højbjerg; Yeppee Hoy-bee-air
Kasper Junker; Yunker
Andreas Maxsø; Mark-sue
Christian Nørgaard; Nyar-gor

Vi kan i øvrigt at anbefale at gå på opdagelse i alle UEFA;s udtalevejledninger, som kan findes her.

Se også: Ærlig Zohore: Jeg var ikke god i FCK

Se også: Tre dage før EM-premiere: Brøndby-spiller humper fra banen

– Min mor havde tre søstre og én bror, og de har alle sammen børn, så det meste af min familie er faktisk i Brasilien, siger dansk-brasilianske Emiliano Marcondes. Som helt lille boede FCN-spilleren selv ni måneder i det store sydamerikanske land. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen

 

4 kommentarer
Vis kommentarer