UEFA støtter vinter-VM i Qatar

Qatar bakker op om en vinterudgave af VM i 2022, når Qatar skal være værter.

UEFA støtter et vinter-VM i Qatar
UEFA støtter et vinter-VM i Qatar

Den europæiske fodboldunion bakker op om indstillingen fra FIFA's task force-udvalg, der foreslår, at VM-slutrunden i 2022 i Qatar skal afholdes om vinteren. På grund af de høje temperaturer i Qatar om sommeren har man set sig nødsaget til at afholde VM-turneringen om vinteren, mens klimaet er til at holde ud for udøverne.

Indstillingen forventes at blive bekræftet endeligt i marts, når FIFA's eksekutivkomité afholder et møde, hvor en sidste beslutning vil blive truffet.

- UEFA tror på, at det tilgodeser spillere og fans, at turneringen vil blive afholdt om vinteren og afventer nu den endelige beslutning fra FIFA den 18. og 19. marts 2015, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Se også: FIFA vil holde Qatar-VM i november - med julefinale

Luis Figo åbnede sin valgkamp i London, og løfterne var mange. Men er det nok til at vælte magtfulde Blatter? Den 78-årige schweizer har sikret sig massiv opbakning allerede - også uden at have noget egentligt valgprogram. Foto: AP Sport - 20. feb. 2015 - kl. 13:24 Millionregn: Sådan vil Figo tackle Blatter

- UEFA ser ikke nogen store farer ved at skulle ændre programmet for turneringer i 2022/23-sæsonen, hvis anbefalingen om VM i 2022 vil blive fulgt af FIFA's eksekutivkomité, og UEFA anerkender, at turneringen kan blive forkortet, så perioden, hvor spillerne skal være, vil blive kortere, lyder det videre fra UEFA.

Guardian skrev tidligere tirsdag, at VM-finalen kan komme til at finde sted lillejuleaften, og således vil turneringen tage sin begyndelse sent i november og slutte sent i december.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere