UEFA straffer DBU for tilskuerballade

DBU har fået en bøde på 48.000 kroner for tilskuerballaden i forbindelse med EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar

Helt som ventet vanker der bøde til DBU, fordi en tilskuer løb på banen i kampen mod Gibraltar. Foto: Lars Poulsen
Helt som ventet vanker der bøde til DBU, fordi en tilskuer løb på banen i kampen mod Gibraltar. Foto: Lars Poulsen

Problemer med danske tilskuere til landskampen mod Gibraltar i november koster DBU en bøde 48.000 kroner.

Det har UEFA netop offentliggjort på sin hjemmeside.

DBU får en bøde på 5.000 euro, fordi tilskuere løb på banen, mens der også er en bøde på 1.500 euro for brug af pyroteknik. Omregnet til danske kroner svarer det til godt og vel 48.000 kroner, hvilket må siges at være nådigt sluppet.

Efter kampen udtalte DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, sig i kritiske vendinger om de danske fans.

- Fredag var der desværre enkelte fans, der gik langt over stregen. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Vi ønsker fantastisk stemning hos vores fans, men det skal også være trygt for alle at gå til landskamp, lød det ved den lejlighed fra Peter Møller på DBU's hjemmeside.

Han frygtede en endnu større bøde, end den som UEFA har besluttet sig for.

- Vi kan risikere bøder på flere hundrede tusinde kroner, som vi i stedet kunne have brugt på aktiviteter for vores fans. Det var ærgerligt og synd for de mange fans, der gør et fantastisk stykke arbejde med at bakke op om holdet, sagde Peter Møller.

Til gengæld er DBU blevet frikendt for Irland-kampen, hvor de de danske fans ellers var sigtet for at kaste ting på banen.

Landsholdsfodbold DBU med klar melding til fans: Vi finder jer

Brøndbys interesse i Saba Lobjandize er velbeskrevet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Frygter Brøndbys klo i stjernen

Donationen til stadionområdet i Aarhus fra Henrik Lind er på en kvart milliard. Salling Fondene kommer med et tilsvarende beløb. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Milliardæren bag AGF's stadiondrøm startede med Brøndby-aktier  

43 kommentarer
Vis kommentarer