UEFA udsætter kampe for fire danske U-landshold

Både U17- og U19-landsholdene skulle have spillet de såkaldte Elite Rounds i slutningen af marts, men de er udsat

Fire forskellige danske U-landshold har fået udsat sine kampe. Det gælder U17 og U19 for både drenge og piger. Nogle af kampene skulle have været spillet i Silkeborg.

Alle fire danske landshold havde kvalificeret sig til slutspillene i de såkaldte Elite Round. Her er der pladser ved sommerens EM-slutrunde på spil, men de bliver altså ikke fordelt i denne omgang. DBU skriver på sin hjemmeside, at UEFA har udsat kampene.

- UEFA's beslutning kommer efter, at DBU her til formiddag meldte ud, at 'dansk fodbold lukker ned de kommende to uger som konsekvens af regeringens og myndighedernes udmeldinger i aftes', skriver DBU.

Også de danske U21- og A-landshold er programsat til at spille kampe i slutningen af marts. Det er dog højest usandsynligt, at de kampe bliver afviklet, som tingene ser ud lige nu.

DBU's konstituerede administrerende direktør, Kenneth Reeh, sagde tidligere torsdag, at unionen forventer, at kampene bliver aflyst.

-Vi ønsker ikke at risikere at bære smitten videre til de svageste i samfundet og ej heller risikere noget for vores landsholdsspillere, vores fans eller for andre, der arbejder med vores landshold. Vi er i dialog med UEFA med de praktiske forhold om både ungdomsturneringerne og Herrelandsholdets kampe og forventer afklaring snarest, lød det.

A-landsholdet skulle møde Færøerne i Herning og England på Wembley som en del af forberedelserne til sommerens EM.

Ifølge L'Equipe er sommerens EM-fest udsat i et år. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Medie: EM i fodbold bliver udsat til 2021
Landsholdsfodbold Landsholdets kampe mod Færøerne og England forventes aflyst
Andreas Skov Olsen ses her i aktion for U21-landsholdet i en kamp mod Nordirland i oktober sidste år. Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) satser man på, at Andreas Skov Olsen kan komme med til kampen mod Rumænien senere i marts, selv om Italien, hvor danskeren spiller, er et af de områder, hvor det kan være svært at komme til og fra på grund af udbruddet af coronavirus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Danmark skal spille for lukkede døre