Annonce:
Annonce:

Ulykkelig dansk stjerne: Derfor stopper hun så tæt på VM

Farvel VM! Succes-målmand måtte sige stop præcis på den dag, da VM i Frankrig pludselig rykkede rigtigt tæt på

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

VIBORG (Ekstra Bladet): Efter 43 minutter på tre hostende cylindere kom motoren endelig i gang, og da svenskerne samtidig mirakuløst – set med danske briller – fik en kold skylle i Ukraine og tabte 1-0, så var der sådan set ingen grund til andet end brede væg-til-væg smil, jubel og almindelig tumult.

Men målmand Stina Lykke kom grådkvalt ud af omklædningsrummet i Viborg for at skrive autografer til de mange børn og unge, og det billede rimede jo overhovedet ikke med 5-1 sejr over Ungarn og et ukrainsk resultat, der pludselig nulstiller skrivebordsnederlaget i Göteborg.

Stina Lykke bar på en stor hemmelighed, som hun efter kampen med stort besvær måtte meddele sine jublende holdkammerater:

- Jeg stopper på landsholdet!

Annonce:

Men hvorfor i himlens navn stopper en 32-årig fynbo lige akkurat oven på to gyldne resultater og med en VM-slutrunde i Frankrig næste sommer så tæt på handskerne?

- Det er noget, jeg har gået og overvejet et stykke tid, fordi kroppen… Ja, den hænger lidt efter, og jeg har været på nedsat træningstid, for at kroppen skulle have en chance for at følge med. Men der er et liv efter fodbold, og man skal på et tidspunkt sige, at nu er nok nok, siger hun halvanden time efter sejren.

- Kroppen skal lige komme sig, for jeg vil gerne holde mig aktiv senere hen. Jeg ved, at der aldrig kommer et tidspunkt, hvor jeg siger, jeg IKKE vil spille landsholdsfodbold. Det er det sjoveste i verden, det er det suverænt fedeste, og mit fodboldhjerte stopper aldrig med at slå, men lige nu er jeg nødt til at lytte til min krop.

Ekspert afslører sit VM-managerhold: Du sætter dit helt forkert

Jeg kender ikke lige din forhistorie så grundigt. Har du været plaget af skader?

Annonce:

- Ikke de store – men en masse, masse små skader, og det gør bare ondt at stå op om morgenen, det gør ondt at komme i gang med at træne, og Rikke Brink, vores fysioterapeut, hun nurser den, så den kan holde til det. Og når jeg går ind på banen, så glemmer jeg det – men når jeg kommer ud… Så gør det nas, og det er det, jeg har valgt at lytte til.

Hvad laver du ved siden af?

- Jeg læser til fysioterapeut, så hvis nogen burde vide, hvordan jeg har det, så er det mig selv, siger hun og griner - midt i alt det sørgelige.

Landstræner Lars Søndergaard kunne på den ene side juble over sejr og svensk nederlag – på den anden begræde keeperens farvel.

- Vi har jo skelet meget til det her toer-regnskab, og vi har vidst, det ikke ville blive let, siger han, inden han forklarer din målmands saltvandsbidrag til at begrænse den midtjyske tørke.

- Stina meddelte efter kampen, at hun stopper karrieren. Det er en beslutning, hun har taget, fordi hun er brugt og ikke rigtigt føler, hun har kræfterne til at køre videre. Hun vil gerne, men hun har simpelt hen valgt at sige stop. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er også fuldt forståeligt.

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Annonce:

Det giver så dig en udfordring!

- Vi har selvfølgelig nogle lovende målmænd, og vi skal kigge på, hvem der er klar til de sidste to kampe. Det er en speciel situation, og jeg havde selvfølgelig håbet, hun fortsatte. Men nu må vi se fremad og finde en god løsning, og det er jeg sikker på, vi gør, siger Lars Søndergaard og fortsætter:

- Det er jo forskellen på kvinde- og herrefodbold. Hun studerer ved siden af om aftenen, træner tre-fire gange om ugen og spiller for Kolding Q. Der er lange rejser i weekenden, og så er der selvfølgelig landsholdet, som vel egentlig har været flødeskummet på det hele. Det andet er sgu hårdt – det pigerne er udsat for i forhold til mændene. De kan ikke bare koncentrere sig om én ting.

Stina Lykke fik efterfølgende så mange knus og kram, at de næsten virkede mere faretruende end at spille en kamp mod Ungarn...

Dansk magtdemonstration: Forrygende show efter chok-scoring

Nadim får hug af Danmarks bedste: - Hav respekt for din anfører!

Nadim forklarer hård kritik: - Jeg er ikke fan af ham!

Nadia Nadim i barsk kritik af boss: - Han opfatter os som høns

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: