Undrer du dig også? Derfor snører Sisto ikke støvlerne

- Landstræneren har haft stor betydning for mit spil og min udvikling, fordi han viser mig enorm tillid, forklarer Pione Sisto, der føler sig sikker på, han skal til VM

Pione Sisto havde ikke snøret støvlerne, da han spillede landskamp torsdag. Det gør han ikke, fordi det giver ham mere bevægelsesfrihed i støvlen og bedre  muligheder for at drible. Foto: Lars Poulsen.
Pione Sisto havde ikke snøret støvlerne, da han spillede landskamp torsdag. Det gør han ikke, fordi det giver ham mere bevægelsesfrihed i støvlen og bedre muligheder for at drible. Foto: Lars Poulsen.

Han går med røde briller dagen efter kampene, fordi han ikke vil ødelægge sin krop med falsk lys. Han spiller også med fodboldstøvler uden at snøre dem, fordi det giver ham bedre muligheder for at drible.

Pione Sisto skiller lidt ud fra mængden. Både på banen og i virkeligheden. Den smilende 23-årige dribler, der har rødder i Uganda, er så dansk, som man kan blive. Han taler i hvert fald mere jysk end de indfødte midtjyder.

Forklaringen på, at Pione Sisto løb rundt på Brøndby Stadion i skrigende orange støvler fra Nike med løse snørebånd er faktisk lige til:

- Det er nemmere at drible og dreje rundt med foden, når støvlerne ikke er snøret. Jeg skal ikke dreje hele benet eller hele kroppen for den sags skyld, forklarer han.

Han har fået nye støvler, som sidder ret fast på foden. Derfor har han været tvunget til at klippe lidt i siden på støvlen, så foden passer bedre til støvlen.

- Jeg synes det gør en kæmpe forskel, når mine støvler enten er meget let snøret eller slet ikke, påpeger Sisto, der afviser, han taber støvlerne, selv om de ikke er snøret.

Pione Sisto scorede sejrsmålet mod Panama, hans først i 11 landskampe. Han scorede med løse snørebånd, fordi han mener det er lettere at drible. Foto: Lars Poulsen.
Pione Sisto scorede sejrsmålet mod Panama, hans først i 11 landskampe. Han scorede med løse snørebånd, fordi han mener det er lettere at drible. Foto: Lars Poulsen.
 

Hareide stoler på mig
Pione Sisto er én af de nye, der virkelig har grebet chancen under Åge Hareide. Han fik sin debut i 2015, da Morten Olsen sad i landstrænerstolen. Men siden 4-0 sejren over Polen tilbage i september har han spillet fra start – de syv seneste kampe.

Nu er han en af de vigtige offensive brikker, fordi han også har fundet sammen med Christian Eriksen i spillet mellem modstandernes kæder.

- Jeg kan virkelig mærke, landstræneren vil noget med mig. Tilliden fra ham har givet mig meget mere ro på banen. Jeg synes, vi forstår hinanden godt, landstræneren og jeg, forklarer Pione Sisto og fremhæver samspillet med Eriksen.

- Vi har ikke spillet så mange kampe sammen, men det er dejligt at spille sammen med så dygtig en spiller. Jeg synes, vi evner at spille på de små områder på banen, mener han.

- Landstræneren har stor bentydning for min udvikling, mener Pione Sisto. Foto: Lars Poulsen.
- Landstræneren har stor bentydning for min udvikling, mener Pione Sisto. Foto: Lars Poulsen.
 

Flest pasninger til Eriksen
Netop samspillet med Christian Eriksen tillægger Åge Hareide stor betydning for den stabile periode, som landsholdet aktuelt befinder sig i med 12 kampe uden nederlag.

- Jeg synes, Sisto var fantastisk for os i efteråret. Han udfordrer og evner at komme ind i mellemrummene, hvor vi gerne ser ham med Eriksen.

- Da vi så kampen igen fra Dublin, hvor vi vandt 5-1 over Irland, er Sisto og Christian Eriksen faktisk de to spillere med flest pasninger til hinanden. Det er jeg virkelig meget glad for at se, fordi vi netop arbejder meget på, at de to skal ind i mellemrummene og spille med hinanden, påpeger Åge Hareide.

Den lille dribler med det lave tyngdepunkt kalder det ingen forløsning, at det første landskampmål først kom i 11 forsøg. Alligevel virker han lidt lettet.

- At score mål er selvfølgelig en måde at vise sig frem på. Men jeg synes, jeg har spillet flere gode kampe i den seneste periode, fastslår han.

Føler sig VM-sikker
Nu venter Chile, som er den sidste test før, VM-truppen udtages.

- Jeg føler mig lidt sikker på, jeg skal til VM. Men jeg tager ikke hjem til Spanien og tænker, jeg er med lige meget, hvad der sker. Jeg ved, jeg skal gøre, hvad der skal til på banen, påpeger han.

Forude venter slutspurten i La Liga, hvor Celta befinder sig i midten uden mulighed for at nå Europa eller rykke ned. Sisto har været en del ude og inde af holdet i år, uden han kender årsagen.

- Jeg var helt oppe at køre i efteråret, hvor jeg scorede tre mål og lavede ni assist. Hvad der er årsagen til, at jeg den seneste tid har været ude og inde af holdet, ved jeg ærlig talt ikke. Men jeg ved, jeg skal udnytte de chancer, jeg får, smiler han.

Drømmeskifte kiksede for dansk stjerne: 'Problemet var, at det kom ud'

Delaney om Brøndby Stadion: Det var som en lottokupon

12 kampe uden nederlag: Sisto strålede i historisk sejr